REŢETĂ ROMÂNEASCĂ: PLĂCINTĂ CU DOVLEAC
Data: 29-01-2015 Ora: 09:00
Locatia: Bucureşti, România
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Ferma noastră.
Reţeta românească ”Plăcintă cu dovleac” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, Bucureşti.Data: 29-01-2015 Ora: 09:00
Locatia: Bucureşti, România
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Ferma noastră.
INGREDIENTE
• Făină albă Arpis 000
• Un pachet de margarină sau unt
• Bicarbonat
• 2 Ouă
INGREDIENTE UMPLUTURĂ
• Un dovleac mediu sau dulceaţă de dovleac Ferma noastră
• Zahăr
MOD DE PREPARARE
Într-un castron de inox Dekassa se bat ouăle, apoi se adaugă margarina topită sau untul topit şi se amestecă bine, adăugându-se bicarbonat. Se pune făina Arpis şi se frământă până se încorporează formându-se un aluat potrivit de tare.
Se împarte coca în două bucăţi egale care se întind cu sucitorul sub forma unor foi de plăcintă.
PREGĂTIRE UMPLUTURĂ:
Umplutura poate fi preparată din dulceaţă de dovleac Ferma noastră sau din dovleac ras, amestecat cu zahăr.
Se aşează prima foaie de plăcintă într-o tavă Dekassa, se adaugă umplutura şi se înveleşte cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
DESPRE BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ
Bucătăria românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării gusturilor şi obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă şi cuprinde atât bucate de zi cu zi, cât şi preparate speciale de sărbătoare. Totodată, Bucătăria
românească înglobează numeroase bucate de praznic rânduite în funcţie de anotimpul şi sărbătoarea pomenită. Bucatele româneşti sunt alcătuite atât din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cât şi din carne şi produse din carne. Un loc aparte în Bucătăria românească îl au dulciurile, plăcintele şi dulceţurile.
DESPRE PROGRAM
Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastră.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.
Eveniment publicat in data de:
16-01-2015
de către Calendar Evenimente
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de:
98 ori
Comentarii:
0