Calendar Evenimente vă recomandă:
GRĂDINA CU ARTIȘTI LA PARCUL ICOANEI
21-05-2022

În weekendul 21–22 mai, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, va avea prima ediție a anului în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul Grădina Icoanei, iar intrarea pentru public este liberă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZDOB ȘI ZDUB LA ARENELE ROMANE
22-05-2022

Concertul Zdob și Zdub de la București a fost reprogramat pe 22 mai, la Arenele Romane.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IUSTRAREA DRAMEI VIOLENȚEI DOMESTICE LA MUZEUL PANDEMIEI
24-05-2022

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei continuă cu un nou proiect expozițional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FOTOGRAFICĂ MEN ONLY LA CAREI
27-05-2022

Expoziția de artă fotografică MEN ONLY de la Carei este deschisă până pe 27 mai 2022.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL DRAMA ROOM ÎN IUNIE 2022 LA TIFF
29-05-2022

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BOOKFEST 2022 LA A XVa EDIȚIE
01-06-2022

Salonul Internațional de Carte Bookfest se va desfășura în perioada 1-5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLUL CANCUN LA NOTTARA
03-06-2022

Felix Alexa revine la Teatrul „Nottara” cu o nouă montare, de data aceasta din zona comediei negre cu accente de dramă psihologică, marca bine-cunoscutului dramaturg catalan Jordi Galcerán: Cancún (în traducerea Luminiței Voina-Răuț).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCEMASTERS 2022 BUCUREȘTI
04-06-2022

Îți dorești un weekend sau măcar o seară în care lumea să fie un grandios spectacol de culori, muzică bună și dans cu dansatorii din vârful ierarhiei mondiale, cu prietenii, cu necunoscuți pasionați?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MY LADIES ROCK - Întâlnirile JTI, la a XXII-a ediție
30-06-2022

Compania de dans Jean-Claude Galotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Galotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, pe 30 iunie, ora 20:00, la Teatrul Național București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL DE MUZICĂ EUROPAfest#29 2022
01-07-2022

Muzica unește. Se confirmă la EUROPAfest#29, 1 - 9 iulie. În fiecare an peste 250 de artiști de pe tot globul prezintă producții de excepție din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEUL IL VOLO TRIBUT ENNIO MORRICONE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA
16-07-2022

Concertul IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE va avea loc anul acesta pe scena Sălii Palatului din București în 16 iulie, iar apoi pe 18 iulie la BT Arena din Cluj-Napoca.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BUZĂU INTERNATIONAL ARTS FESTIVAL EDIȚIA II 2022
20-08-2022

Cea de-a doua ediție a Buzău International Arts Festival se va desfășura anul acesta între 20 august și 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde și va ajunge nu doar în mai mult de 10 localități din județul Buzău, ci și la publicul din alte județe din regiune.

   
preloader
PENTRU CREDITELE CU DOBÂNDĂ FIXĂ ROMÂNII NU AU VEȘTI PROASTE DE LA BNR

Știrile, articolele, reportajele din media reprezintă o formă importantă de educație. Iar educația este extrem de importantă pentru că se opune manipulării.
CUM AFECTEAZĂ INFLAȚIA PIAȚA...

Intr-o piață din Drumul Taberei o băbuță vindea mărar. În fiecare dimineață un bărbat cumpăra o legătură de mărar de 1 leu, pentru a o ajuta pe bunicuță. Plătea, dar nu lua mărarul.
Într-o zi face la fel, plătește un leu și vrea să plece. Dar băbuța îl prinde de mână. Atunci domnul se întoarce către ea și zice:
- Da bunică, vrei să știi de ce cumpăr mărarul, dar nu îl iau?
.......
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
"SATUL MEU - ANOTIMPURI ÎN IMAGINI" - EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE CIPRIAN CENAN
Data: 24-06-2015 Ora: 10:00
Locatia: Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Bucureşti
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" vă invită în perioada 11 - 28 iunie 2015 să vizitaţi expoziţia de fotografie "Satul meu - Anotimpuri în imagini", autor Ciprian Cenan. Vernisajul are loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 18:00.
   
Expoziţia "Satul meu - Anotimpuri în imagini" este o incursiune în lumea satului transilvănean din zilele noastre şi este rezultatul unui proiect fotografic personal al fotografului Ciprian Cenan, începând cu anul 2009 şi până în prezent. Imaginea generală a satului, cu bisericile sale, castelul, lacul cu bărci şi pescari, bujorii înfloriţi, oamenii surprinşi în diverse ipostaze, constituie subiectele principale ale fotografiilor lui Ciprian Cenan.

Sunt expuse 45 fotografii cu temă etnografică, peisaj-rural şi portret, realizate în comuna Zau de Cîmpie, judeţul Mureş. În tandem va fi prezentat şi albumul de fotografie, cu acelaşi nume, ce cuprinde un număr de 80 fotografii realizate pe parcursul a cinci ani, structurat pe anotimpuri. Expoziţia a debutat în noiembrie 2013 la Muzeul Judeţean Mureş - Secţia Etnografie şi Artă Populară, în aprilie 2014 a fost prezentă în satul natal, iar în iulie 2014 în oraşul Sarmaşu, judeţul Mureş.

Ciprian Cenan s-a născut la data de 12 februarie 1978 în Luduş, judeţul Mureş. A copilărit în satul Zau de Cîmpie unde a făcut studiile primare şi gimnaziale, absolvind liceul şi facultatea în oraşul Tîrgu Mureş. Începe să fotografieze în anul 2009, odată cu achiziţionarea primului aparat foto. Pasiunea pentru fotografie creşte repede şi urmează cateva workshop-uri de fotografie cu fotografi renumiţi din ţară. În 2009 realizează şi primele fotografii din cadrul proiectului „Satul meu”. Din anul 2011 activează ca membru al fotoclubului “Marx Jőzsef” din Tîrgu Mureş, unde începe să participe la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie, unde are lucrări acceptate şi premiate. Participă şi la numeroase expoziţii de grup cu diverse teme. Abordează în general fotografia de peisaj-rural, dar cochetează şi cu cele din categoriile abstract, minimalism sau portret.

Expozitia poate fi vizitată în perioada 11 - 28 iunie 2015, în sala Lena Constante, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.
Eveniment publicat in data de: 08-06-2015
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 80 ori
Website: http://www.muzeul-satului.ro/actiuni-culturale/335/satul-meu-anotimpuri-in-imagini
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate