Calendar Evenimente vă recomandă:
GRĂDINA CU ARTIȘTI LA PARCUL ICOANEI
21-05-2022

În weekendul 21–22 mai, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, va avea prima ediție a anului în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul Grădina Icoanei, iar intrarea pentru public este liberă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZDOB ȘI ZDUB LA ARENELE ROMANE
22-05-2022

Concertul Zdob și Zdub de la București a fost reprogramat pe 22 mai, la Arenele Romane.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IUSTRAREA DRAMEI VIOLENȚEI DOMESTICE LA MUZEUL PANDEMIEI
24-05-2022

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei continuă cu un nou proiect expozițional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FOTOGRAFICĂ MEN ONLY LA CAREI
27-05-2022

Expoziția de artă fotografică MEN ONLY de la Carei este deschisă până pe 27 mai 2022.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL DRAMA ROOM ÎN IUNIE 2022 LA TIFF
29-05-2022

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BOOKFEST 2022 LA A XVa EDIȚIE
01-06-2022

Salonul Internațional de Carte Bookfest se va desfășura în perioada 1-5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLUL CANCUN LA NOTTARA
03-06-2022

Felix Alexa revine la Teatrul „Nottara” cu o nouă montare, de data aceasta din zona comediei negre cu accente de dramă psihologică, marca bine-cunoscutului dramaturg catalan Jordi Galcerán: Cancún (în traducerea Luminiței Voina-Răuț).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCEMASTERS 2022 BUCUREȘTI
04-06-2022

Îți dorești un weekend sau măcar o seară în care lumea să fie un grandios spectacol de culori, muzică bună și dans cu dansatorii din vârful ierarhiei mondiale, cu prietenii, cu necunoscuți pasionați?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MY LADIES ROCK - Întâlnirile JTI, la a XXII-a ediție
30-06-2022

Compania de dans Jean-Claude Galotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Galotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, pe 30 iunie, ora 20:00, la Teatrul Național București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL DE MUZICĂ EUROPAfest#29 2022
01-07-2022

Muzica unește. Se confirmă la EUROPAfest#29, 1 - 9 iulie. În fiecare an peste 250 de artiști de pe tot globul prezintă producții de excepție din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEUL IL VOLO TRIBUT ENNIO MORRICONE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA
16-07-2022

Concertul IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE va avea loc anul acesta pe scena Sălii Palatului din București în 16 iulie, iar apoi pe 18 iulie la BT Arena din Cluj-Napoca.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BUZĂU INTERNATIONAL ARTS FESTIVAL EDIȚIA II 2022
20-08-2022

Cea de-a doua ediție a Buzău International Arts Festival se va desfășura anul acesta între 20 august și 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde și va ajunge nu doar în mai mult de 10 localități din județul Buzău, ci și la publicul din alte județe din regiune.

   
preloader
PENTRU CREDITELE CU DOBÂNDĂ FIXĂ ROMÂNII NU AU VEȘTI PROASTE DE LA BNR

Știrile, articolele, reportajele din media reprezintă o formă importantă de educație. Iar educația este extrem de importantă pentru că se opune manipulării.
CUM AFECTEAZĂ INFLAȚIA PIAȚA...

Intr-o piață din Drumul Taberei o băbuță vindea mărar. În fiecare dimineață un bărbat cumpăra o legătură de mărar de 1 leu, pentru a o ajuta pe bunicuță. Plătea, dar nu lua mărarul.
Într-o zi face la fel, plătește un leu și vrea să plece. Dar băbuța îl prinde de mână. Atunci domnul se întoarce către ea și zice:
- Da bunică, vrei să știi de ce cumpăr mărarul, dar nu îl iau?
.......
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
EXPOZIȚIA DE FLUTURI TROPICALI VII "CULORILE PRIND ARIPI" LA MUZEUL ANTIPA
Data: 08-07-2015 Ora: 10:00
Locatia: Muzeul Naţional Grigore Antipa, Bucureşti
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să vizitaţi expoziţia de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi”, deschisă în perioada 30 iunie – 6 septembrie 2015 în grădina muzeului.
   
Fluturii au aprins imaginaţia oamenilor din cele mai vechi timpuri. De cele mai multe ori ei sunt percepuți atât ca simboluri cvasi-universale ale frumuseții delicate și efemere, cât și ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o ființă vie în decursul existenței sale.

Expoziția „Culorile prind aripi” oferă deopotrivă posibilitatea observării și cunoașterii aprofundate a vieții și obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii cât și șansa unei relaxări într-un spațiu deosebit, în compania unor insecte deosebit de atrăgătoare.

Dintre speciile care pot fi admirate în cadrul expoziției putem aminti pe Morpho peleides, supranumit și „Împăratul” – culoarea albastră metalizată a feței superioare a aripilor acestui fluture nu este rezultatul prezenței unui pigment, ci se datorează unui efect optic produs de structura microscopică a solzilor ce acoperă aripile acestei insecte. Papilio palinurus („Coada rândunicii de smarald”) este o specie larg răspândită în pădurile tropicale din sud-estul Asiei; numele științific al acestei specii amintește de cârmaciul uneia din navele lui Aeneas, celebrul erou din Eneida, aluzie la zborul rapid, cu schimbări bruște de direcție, al acestor fluturi.

Vizitatorii expoziției „Culorile prind aripi” pot fi martori la „nașterea” unor fluturi, asistând la momentul în care aceștia părăsesc învelișul de nimfă.

Speciile ce pot fi admirate în cadrul expoziției „Culorile prind aripi” sunt larg răspândite în regiunile tropicale din America, Africa și Asia, ele putând fi observate în natură doar la mari distanțe de zona geografică a țării noastre. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii atrage atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte. Prin intermediul acestei expoziții, vizitatorii au posibilitatea să cunoască îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și să admire în același timp bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii diurni din zonele tropicale.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi 12 lei pentru adulți. În cazul achiziționării unui bilet comun pentru vizitarea ambelor expoziții temporare („Țesături periculoase” și „Culorile prind aripi”), prețul biletului este de 15 lei pentru copii, studenți și pensionari și 20 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziții.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.30 (ultimul vizitator intră la ora 18.00).

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef Birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro, tel: 0729.074.127.
Eveniment publicat in data de: 29-06-2015
de către Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"
Vizualizat de: 88 ori
Website: http://www.antipa.ro/ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha