CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PASTE LA BERĂRIA H DIN BUCUREȘTI
Data: 04-03-2017 Ora: 10:00
Locatia: București, Berăria H
Anul acesta Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ intenţionează să organizeze a doua ediție a Concursului Internațional de Paste, competiţie pentru bucătarii din România și străinătate.
Categoriile concursuluiData: 04-03-2017 Ora: 10:00
Locatia: București, Berăria H
Anul acesta Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ intenţionează să organizeze a doua ediție a Concursului Internațional de Paste, competiţie pentru bucătarii din România și străinătate.
A. Paste cu fructe de mare, gătite cu sosuri (pot fi prezentate în asociere cu vinuri sau alte băuturi);
B. Paste cu brânzeturi, gătite cu sosuri (pot fi prezentate în asociere cu vinuri sau alte băuturi);
C. Paste cu carne (orice tip de carne), gătite cu sosuri (pot fi prezentate în asociere cu vinuri sau alte băuturi);
Recomandări:
- Nu sunt acceptate: boluri din metal/plastic, sulițe sau plăci mici din fier, sticlă nefinisată, tacâmuri pe platou, ornamente textile sau din plastic, imagini sau fotografii, hârtie, carton.
- Se acceptă suport de prezentare pentru preparate: tăvi din argint, platouri din argint, porțelan, piatră finisată sau lustruită, platou din lemn rutic, vase tradiţionale cu modele, vase din lut ars
- Criterii de lucru: liniile şi armonia ingredientelor; forma şi culoarea; sosurile şi legumele în combinație să fie proporţionale cu pastele; să existe diverse tehnici de gătire;
Criteriile de evaluare
a. Prezentarea pe platou – 20 puncte
b. Asocierea cu alte ingrediente – 15 puncte
c. Gustul – 50 puncte
d. Creativitate – 15 puncte
Componenţa juriului:
Meştri Bucătari din Italia, Croaţia, Israel.
Finala
Finaliştii vor concura în stil Open Box (cu ingrediente pe masă la alegere): organizatorii vor pregăti mai multe ingrediente pe o masă, iar concurenţii vor alege ingredientele şi cantităţile necesare. După alegerea ingredintelor vor avea la dispoziţie 15 minute pentru a redacta reţeta propusă pentru gătit.
Important! Se va depuncta risipa de ingrediente!
Criteriile de evaluare pentru finală
a. Prezentarea pe platou – 20 puncte
b. Asocierea cu alte ingrediente – 15 puncte
c. Gustul – 50 puncte
d. Creativitate – 15 puncte
e. Risipa de ingredinte – minus maxim 15 puncte
Evaluarea finală:
- 90 – 100 puncte – medalie de aur (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;
- 80 - 89 puncte – medalie de argint (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;
- 70 - 79 puncte – medalie de bronz (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;
- 60 - 69 puncte – diplomă de participare (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;
Se vor câştiga locurile întâi, doi si trei, respectiv medalie de aur, argint si bronz.
Premii asociate:
1. Decoruri pe masa de prezentare : faţa de masă, decoruri textile, ornamente, sfesnice, lumini, design meniu tipărit, frapiere, accesorii utile;
2. Mise en Place-ul: platourile, aranjamentul veselei şi tacâmurilor, şerveţele, pahare, gestionarea spaţiului util la masă pentru persoane (spaţiul de confort în timpul consumului), aranjamentul preparatelor pe platouri;
3. Asocierea preparatelor cu vinurile: asocierea fiecărui preparat cu un sortiment de vin
Eveniment publicat in data de:
16-02-2017
de către Stancu Nicoleta
de către Stancu Nicoleta
Vizualizat de:
1943 ori
Comentarii:
0