CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PIZZA LA BERĂRIA H BUCUREȘTI
Data: 04-03-2017 Ora: 10:00
Locatia: Berăria H, București
Asociația Culturală Euro Est Alternativ este o organizație guvernamentală non-profit care are ca scop organizarea de evenimente internaționale, cultural-gastronomice; prin aceste evenimente ACEEA dorește să aducă în prim plan conceptul de „bucătărie-cultură”.
Regulament de desfăşurare:Data: 04-03-2017 Ora: 10:00
Locatia: Berăria H, București
Asociația Culturală Euro Est Alternativ este o organizație guvernamentală non-profit care are ca scop organizarea de evenimente internaționale, cultural-gastronomice; prin aceste evenimente ACEEA dorește să aducă în prim plan conceptul de „bucătărie-cultură”.
1. Concursul se va desfăşura într-un spaţiu delimitat, dar sub privirile publicului;
2. Concursul este doar pentru concurenţi înscrişi individual;
3. Fiecare concurent va avea la dispoziţie 10 minute (pentru instalare şi curăţenie);
4. Categoria 1- pizza clasică: 2 bucăţi, timp de pregătire şi coacere =15 minute, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
5. Categoria 2 – pizza creativă: 2 bucăţi, timp de pregătire şi coacere =20 minute, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
6. Categoria 3 – pizza alternativă (pizza cu făină fără gluten, pizza desert, pizza dietetic): 2 bucăţi, timp de pregătire şi coacere =20 minute, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
7. În timpul competiţiei concurentul va fi doar cu Lucian Leicu (consultant) în standul de concurs sau singur;
8. Juriul este compus din maeştri internaţionali;
9. Standul pentru concurs va fi dotat cu: cuptor, masă de lucru, instrumente pentru cuptor;
10. Prezentarea şi degustarea se va efectua imediat după ce concurentul va expune pizza pe platou;
11. Concurenţii trebuie să fie îmbrăcaţi în ţinută de lucru + bonetă şi şorţ (vestimentaţia poate să fie inscripţionată cu logo-ul unităţii sau cu reclame proprii);
12. Nu se percepe taxă de înscriere;
13. Concurenţii care nu vor câştiga un loc pe podium vor primi o diplomă de menţiune;
14. Categoriile sunt distincte, se poate concura separat pentru finală;
15. Premiile sunt pentru fiecare categorie în parte.
Criteriile de evaluare
a. Prezentare – 30 puncte
b. Gustul – 40 puncte
c. Tehnica de preparare, igiena şi coacerea – 30 puncte
Sistemul de acordare a medaliilor
a. 90 – 100 puncte – medalie de aur (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS)
b. 80 - 89 puncte – medalie de argint (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS)
c. 70 - 79 puncte – medalie de bronz (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS)
d. 60 - 69 puncte – diplomă de participare (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS)
Programul Competiţiei
Prima zi:
Orele 10,00 - se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Formularul de înscriere va fi completat de fiecare concurent. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu membrii juriului în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului;
Orele 12,00 – prezentarea concurenţilor şi a societăţilor comerciale pe care le reprezintă ei în concurs, prezentarea oficială a partenerilor şi a membrilor juriului;
Orele 13,00 – startul competiţiei – categoria pizza clasică;
Orele 14,00 – demo pizza, sesiune de degustări;
Orele 15,00 – demo pizza, sesiune de degustări;
Orele 17,00 – demo pizza, sesiune de degustări;
Orele 18,00 – pizza Freestyle;
Orele 19,00 – demo de pizza desert, sesiune de degustare;
Orele 20,00 – ceremonia de premiere.
A doua zi:
Orele 10,00 - se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului
Eveniment publicat in data de:
16-02-2017
de către Stancu Nicoleta
de către Stancu Nicoleta
Vizualizat de:
2180 ori
Comentarii:
0