Calendar Evenimente vă recomandă:
ADMITERE ON-LINE LA UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA
26-05-2020

În contextul dat de pandemia cu Sars - COVID 19 şi ca urmare a măsurilor de prevenţie care se impun pe termen mediu şi lung, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia şi-a adaptat întregul pachet de norme, măsuri, proceduri şi acţiuni privitoare la susţinerea cursurilor şi a examenelor online.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
AUTOFICŢIUNE ŞI IDENTITATE NARATIVĂ. POVESTEA TA
Data: 08-11-2019 Ora: 19:00
Locatia: Fundația Calea Victoriei, București
Care sunt resorturile personale care nasc o poveste pornind de la fapte reale şi care sunt arcurile care modelează pe parcurs adevărul aşa cum s-a petrecut, astfel încât povestea ajunge să îmbrace hainele ficţiunii?
   
Atelierul invită la înţelegerea straturilor adânci ale drumului de la autobiografie la ego-proză. Între faptul ca atare – autobiografie – şi invenţia lui parţială – autoficţiune – se află un tărâm pe care vom păşi dând frâu liber creativităţii şi, totodată, înţelegând cine suntem noi când scriem – identitatea narativă.

Pe lângă discuţiile despre autoficţiune ca gen literar sau fenomen cultural, atelierul cheamă la reflecţie asupra eului narativ şi a formei sale de expresie, în care vocea autorului capătă valenţe auto-mitificatoare şi transformatoare. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Vom aborda elemente de scriere confesivă, auto-descoperire şi auto-mitologizare. Vom explora Tunelul oglinzilor sau ce însemnă multiplele feţe ale mele.

Despre cât de autentici şi cine suntem noi la începutul unei poveşti cu miez real, dar şi despre cine devenim pe măsură ce povestea curge către imaginar, despre cum ne percepem în oglinda retrovizoare a poveştii aşternute pe hârtie vom povesti şi vom scrie la atelierul de autoficţiune şi identitate narativă.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Fapt ori ficţiune? Vom porni de la un episod real, amintirea unui fapt care s-a petrecut cândva. Îl readucem în prezent printr-o poveste.

2. Cine sunt eu când (mă) scriu? Voci ale autorului. Vom exersa o poveste din voci multiple – aceeaşi poveste în chei diferite de scriere şi percepţii variate.

3. Actor sau regizor al propriei poveşti? Privirea înapoi şi decentrarea. Vom povesti despre rescrierea unor episoade reale mutând vocea scriiturii, elementele de context, perspectiva şi stilul.
Eveniment publicat in data de: 30-10-2019
de către Pana Emanuela
Vizualizat de: 240 ori
Website: http://fundatiacaleavictoriei.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate