Calendar Evenimente vă recomandă:
SMILEY - TURNEU NAȚIONAL LA ARAD
20-11-2019

Smiley dă startul celui mai mare turneu: @ Smiley-Omul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
21-11-2019

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GOODWINE EDIȚIA 24 LA ROMEXPO
22-11-2019

GoodWine Ediția 24 - Campanie Late Bird! Biletele din campania Early Bird au zburat deja! Dar mai ai o șansă; până la 31octombrie mai poți beneficia încă de reduceri consistente la GoodWine Ediția 24 în perioada Late Bird.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCREATOR, TÂRGUL ARTIZANILOR ȘI DESIGNERILOR DIN TRANSILVANIA
23-11-2019

RoCreator - Târgul artizanilor și designerilor din Transilvania va avea loc în 23 - 24 noiembrie, la Urania Palace, strada Horea, nr.4 .

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CRĂCIUN CLUJ-NAPOCA
25-11-2019

În perioada 22 noiembrie - 31 decembrie, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VOLTAJ CA LA 20 DE ANI
27-11-2019

Voltaj aniversează 20 de ani de muzică, energie și concerte pe scena Sălii Polivalente pe 27 noiembrie, la ora 19:30, în cadrul show-ului, "Ca la 20 de ani".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IT DANSA - BARCELONA la Întâlnirile JTI 2019
28-11-2019

De 20 de ani, Întâlnirile JTI aduc în România companii de dans celebre pe care altfel publicul din țara noastră ar fi putut să le vadă doar pe marile scene ale lumii, precum și spectacole prezentate în premieră la București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VINURI FRANŢUZEŞTI – ATELIER CU DEGUSTARE
30-11-2019

De ce iubim vinurile franţuzeşti?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRA ADUCE TRADIȚIONAL LA CLUJ DE 1 DECEMBRIE
01-12-2019

Andra aduce “Tradițional”, cel mai așteptat spectacol din România, la Cluj chiar de Ziua Națională.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CRĂIASA ZĂPEZII LA PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR
08-12-2019

Spectacolul "Crăiasa Zăpezii" va avea loc la Palatul Național al Copiilor pe 8 decembrie 2019, de la ora 11:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS ÎN 7 ORAȘE
18-12-2019

Sărbătorile de iarnă vor fi celebrate pe ritmul muzicii clasice în șapte orașe din România, cu ocazia turneului național aniversar ”VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS”, susținut de unii dintre cei mai iubiți muzicieni austrieci, membrii orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGICAL SPANISH NIGHT - CONCERT DE ANUL NOU
07-01-2020

Magical Spanish Night, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, ediţia a VII-a, va avea loc în 7 ianuarie, ora 19:00, la Sala Radio.

   
preloader
ROUBINI PROFEȚEȘTE CRIZE PENTRU CĂ SUNT TOATE LA FEL

Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom, care a susținut foarte de curând o prelegere în România, și-a câștigat reputația după ce a anticipat cu destulă exactitate, în 2005, criza financiară urmată de recesiune economică mondială declanșată în 2007 ca urmare a dezumflării "balonului" ...
SOȚIA, LA TRIBUNAL

Soția defunctului este audiată la tribunal.
Judecătorul o întreabă:
- Totuși, de ce v-ați omorît soțul după 30 de ani de căsnicie?
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
AUTOFICŢIUNE ŞI IDENTITATE NARATIVĂ. POVESTEA TA
Data: 08-11-2019 Ora: 19:00
Locatia: Fundația Calea Victoriei, București
Care sunt resorturile personale care nasc o poveste pornind de la fapte reale şi care sunt arcurile care modelează pe parcurs adevărul aşa cum s-a petrecut, astfel încât povestea ajunge să îmbrace hainele ficţiunii?
   
Atelierul invită la înţelegerea straturilor adânci ale drumului de la autobiografie la ego-proză. Între faptul ca atare – autobiografie – şi invenţia lui parţială – autoficţiune – se află un tărâm pe care vom păşi dând frâu liber creativităţii şi, totodată, înţelegând cine suntem noi când scriem – identitatea narativă.

Pe lângă discuţiile despre autoficţiune ca gen literar sau fenomen cultural, atelierul cheamă la reflecţie asupra eului narativ şi a formei sale de expresie, în care vocea autorului capătă valenţe auto-mitificatoare şi transformatoare. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Vom aborda elemente de scriere confesivă, auto-descoperire şi auto-mitologizare. Vom explora Tunelul oglinzilor sau ce însemnă multiplele feţe ale mele.

Despre cât de autentici şi cine suntem noi la începutul unei poveşti cu miez real, dar şi despre cine devenim pe măsură ce povestea curge către imaginar, despre cum ne percepem în oglinda retrovizoare a poveştii aşternute pe hârtie vom povesti şi vom scrie la atelierul de autoficţiune şi identitate narativă.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Fapt ori ficţiune? Vom porni de la un episod real, amintirea unui fapt care s-a petrecut cândva. Îl readucem în prezent printr-o poveste.

2. Cine sunt eu când (mă) scriu? Voci ale autorului. Vom exersa o poveste din voci multiple – aceeaşi poveste în chei diferite de scriere şi percepţii variate.

3. Actor sau regizor al propriei poveşti? Privirea înapoi şi decentrarea. Vom povesti despre rescrierea unor episoade reale mutând vocea scriiturii, elementele de context, perspectiva şi stilul.
Eveniment publicat in data de: 30-10-2019
de către Pana Emanuela
Vizualizat de: 51 ori
Website: http://fundatiacaleavictoriei.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA Berarilor