Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
FERESTROIKA - VR '88/'89
Data: 29-11-2020 Ora: 11:00
Locatia: București, online
Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) lansează primul proiect de teatru imersiv folosind tehnologia de realitate virtuală. Declarată de critici “cea mai puternică experiență imersivă a anului 2019 ”, ‘88/’89 va putea fi vizionată de public începând din 13 noiembrie 2020.
   
Creat în 2019 de Iulia Rugină și Oana Răsuceanu, avându-i ca protagoniști pe Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu, ’88/’89 este un spectacol de teatru inedit care transpune publicul în atmosfera specifică pregătirilor unei petreceri de Revelion din anii ’80 într-un apartament bucureștean. Anul acesta, cu ajutorul Spider Group, proiectul duce conceptul de experiență imersivă la un nou nivel, folosind realitatea virtuală pentru a transpune spectatorul în mijlocul unei nopți de Revelion din perioada comunistă.

Evoluția tehnologiei de realitate virtuală a permis integrarea acesteia în artă, cultură și educație pentru crearea unor experiențe imersive. Prin intermediul unor echipamente speciale se generează o ambianță artificială care simulează realitatea, fiind recreate imagini, sunete și senzații.

“Actuala criză globală provocată de pandemie transformă fundamental modul în care ne raportăm la cultură și artă. Este clar că tehnologia va juca un rol din ce în ce mai important. Succesul de care s-a bucurat spectacolul ‘88/’89 în 2019 și multitudinea de cereri venite din partea publicului ne-au încurajat să gândim un nou produs cultural accesibil pe termen lung folosind un mix între teatrul imersiv și tehnologia VR.”, a declarat Eugen Lumezianu, președinte ACEA.

Conceput special pentru spațiul care îl găzduiește, ’88/’89 va putea fi văzut în Ferestroika – un proiect muzeal inedit care reconstituie într-un apartament de trei camere din cartierul Militari viața cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a comunismului. Creat de doi tineri antreprenori în colaborare cu o serie de istorici și muzeografi, proiectul Ferestroika îmbină istoria și storytelling-ul într-un format interactiv, promovând ideea unei experiențe autentice, senzoriale.

’88/’89 este un proiect cultural realizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Spectacol oferit de Lay’s România.

Din motive de siguranță, în contextul Covid-19, numărul maxim de spectatori la fiecare reprezențatie este de 4. Programul se poate modifica în funcție de prevederile Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Programul de proiecții și alte detalii vor fi disponibile în curând pe paginile de facebook ale ACEA și Ferestroika.
Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare în avans (în limita locurilor disponibile) pe adresa rezervari8889@gmail.com.
Eveniment publicat in data de: 10-11-2020
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 137 ori
Website: http://www.facebook.com/AsociatiaCulturalapentruEducatieprinArta
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha