Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CANGURAȘUL MATEMATICIAN, JOC PENTRU ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR
Data: 27-11-2020 Ora: 09:00
Locatia: București
Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (Asociaţia IDEE) anunţă că pe data de 27 noiembrie 2020 debutează o nouă ediţie a jocului Canguraşul Matematician pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV.
   
"Îi aşteptăm cu drag pe cei mici să descopere bucuria rezolvării problemelor de matematică de tip PISA, în care participarea şi experienţa sunt cele mai apreciate premii. Intuiţia şi gândirea copiilor se vor dezvolta sub egida Canguraşului, atât de îndrăgit în peste 90 de ţări", precizează organizatorii.

Jocul Canguraşul matematician are acum un format flexibil şi se poate susţine de acasă, folosind un calculator sau tabletă cu acces la internet. Pentru a participa la Cangurul, fiecare elev are nevoie de un cod de participare unic, cu ajutorul căruia poate accesa platforma digitală. Accesul pe platformă este permis începând de vineri, 27 noiembrie, ora 14:00, până duminică, 29 noiembrie, ora 20:00.

Ce oferă Jocul-Concurs Canguraşul Matematician?
- Întrebări care-i motivează pe copii să se implice

- Exerciţii deosebite, care stimulează intuiţia, gândirea, imaginaţia

- Probleme în care se împletesc contexte cotidiene, umorul şi provocările

- Diplome apreciate pe plan internaţional

- Teste elaborate de echipe internaţionale.

După finalizarea acestui joc-concurs, participanţii vor primi o carte şi diploma semnată de doamna prof. univ. dr. Meike Akveld, preşedintele organizaţiei internaţionale Kangourou sans Frontieres.

Copiii pot fi înscrişi de către cadrele didactice din fiecare unitate şcolară organizatoare sau independent, de către părinţi. Părintele unui elev poate obţine codul de participare comandând produsul Canguraşul matematician pe editurasigma.ro. Pentru înregistrarea ca organizator al unui centru Cangurul (într-o şcoală pot fi mai mulţi organizatori), se foloseşte aplicaţia de înscrieri, disponibilă pe cangurul.ro. Informaţii detaliate despre modul de desfăşurare precum şi baterii de teste de antrenament se găsesc pe editurasigma.ro.

Editura SIGMA a organizat Jocul-Concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minţii fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înţelegerea textului scris în limba română (Poveştile Cangurului), explorarea unor elemente de ştiinţe, educaţie civică şi de cultură (Canguraşul Explorator), dar şi verificarea nivelului de competenţă în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educaţional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanţi, oferind fiecăruia experienţe de învăţare eficientă. Cangurul se desfăşoară în limbile română, maghiară şi, în măsura solicitărilor, în germană.

Echipa Cangurul România vă stă la dispoziţie pentru informaţii suplimentare legate de Canguraşul Matematician, la oricare dintre coordonatele următoare:
Tel. fix: 0212434014, 0212434052;
Tel. mobil: 0746238667, 0758044825, 0746238707, 0748100719
Eveniment publicat in data de: 16-11-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 146 ori
Website: http://www.editurasigma.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha