Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
PATRU TINERI TRANSFORMĂ UN DEPOZIT ÎN GALERIE DE ARTĂ
Data: 13-01-2021 Ora: 00:00
Locatia: București
Patru tineri au reușit să transforme un vechi depozit într-un spațiu expozițional imersiv, în plină pandemie care a afectat profund artiștii din România. Ei au adus un nou concept pe piața de artă contemporană din România, care își propune să creeze o relație autentică creatorii-iubitori de artă.
   
Dezvoltarea proiectului a necesitat o investiție de 20.000 de euro și 4 luni de muncă continuă. Galeria MECENA.ART este deschisă vizitatorilor în incinta hub-ului Fabrica – strada 11 Iunie 50, București. Începând din 15 decembrie, extensia online a proiectului devine disponibilă pe platforma mecena.art.

Alin Popa, Silvana Dulamă-Popa, Diana Scurtu și Dragoș Pârgaru au decis să deschidă o galerie atipică pe piața autohtonă. Cei patru tineri, au organizat împreună mai multe expoziții, ocupându-se și de managementul artistic al artiștilor, iar în 2020 au decis că este momentul potrivit să își concentreze toată munca într-un brand unic, din dorința de a crea o comunitate autentică de creatori și consumatori de artă, care să cuprindă toate valorile și principiile colaborării lor.

”Dorim să conturăm o comunitate care să se bazeze pe niște principii clare, cel mai evident fiind . Toți cei din jurul nostru au considerat un gest nebunesc deschiderea unei galerii în acest an, dar cred că tocmai acum trebuie să ne unim și să sprijinim artiștii, pentru că ei sunt o categorie extrem de afectată de pandemie. Pe de altă parte, publicul are mai multă nevoie ca oricând de o zonă de evadare mentală și emoțională, o zonă pe care opera de artă a oferit-o întotdeauna. Ne dorm ca platforma asociată galeriei să vină cu un nou grad de transparență apropo de piața de artă, în care artiștii să vândă la prețul și la valoarea lor reală, dar să fim și prietenii colecționarului, cu care să lucrăm împreună și să îi spunem și ce să facă cu o colecție de artă, nu doar cum să o cumpere” – Silvana Dulamă-Popa, Curator.

Galeria și-a deschis porțile în luna noiembrie 2020, găzduind seria de picturi „SHE WAS HERE” ale artistei Sabina Elena Dragomir. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie și efecte speciale, expoziția introduce vizitatorii într-o lume imaginară, desprinsă direct din opera de artă, îmbinând realul cu fantasticul și arta plastică cu noile tehnologii. În primele două săptămâni de la lansare, 30% dintre lucrările expuse au fost deja vândute, iar peste 250 de vizitatori au trecut pragul expoziției în condiții de siguranță. Expoziția poate fi vizitată până pe 9 ianuarie 2021, numai după rezervarea în prealabil a biletului și a zilei de vizită, conform reglementărilor în vigoare.
Eveniment publicat in data de: 16-12-2020
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 39 ori
Website: http://mecena.art
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate