Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
PERSONALITĂȚI CULTURALE ALE SIBIULUI
Data: 13-01-2021 Ora: 09:00
Locatia: Sibiu
Asociaţia Culturală e-Xplorator Sibiu a finalizat proiectul editorial prin care cartea "Personalităţi culturale ale Sibiului" vede lumina tiparului.
   
Culegerea de interviuri strânge la un loc 50 de poveşti interesante, pline de savoare şi culoare ale unor personalităţi sibiene care prin tot ceea ce fac zi de zi contribuie la expansiunea şi recunoaşterea culturală a oraşului Sibiu.

"Personalităţi culturale ale Sibiului" este un proiect editorial realizat de către Asociaţia Culturală e-Xplorator în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

"Proiectul Personalităţi culturale ale Sibiului vine într-un moment în care cultura are nevoie mai mult ca oricând ca aceste valori culturale să iasă la lumină. Aceşti 50 de oameni pe care îi veţi descoperi în cartea noastră sunt cei care pot aduce bucurii, rafinament, perspectivă sau chiar viziune în vieţile noastre. Sibiul nu duce lipsă de oameni de cultură, am fi putut realiza 100 sau 1000 de interviuri cu uşurinţă, Sibiul are oameni de valoare, are cititori dornici să descopere faţete neştiute ale personalităţilor culturii sibiene, dar are şi conştiinţe civice exemplare, oameni mari cu aspiraţii şi ambiţii culturale care merită să rămână în memoria sibienilor." - Ioana Curta preşedintele Asociaţiei e-Xplorator, editorul lucrării.

"Sibiul este, prin excelenţă, un oraş cultural şi putem spune, fără lipsă de modestie, că este primul oraş din România care a reuşit să se ridice prin cultură. Sibiul a înţeles că investiţia în cultură este o investiţie solidă care va aduce dezvoltare pe termen lung, în toate domeniile. Cultura însă nu este ceva de la sine dat, ci ea are nevoie de oameni dedicaţi, devotaţi şi, mai ales, pricepuţi în a pune în scenă cultura în toate formele ei. Iar această carte este exact despre acei sibieni care prin talent, muncă şi dragoste pentru cultură au transformat Sibiul într-un pol de excelenţă nu doar la nivel naţional ci, mai ales, internaţional" - Teodor Boantă, specialist Relaţii Publice ULBS, co-editor al lucrării.

Suntem nerăbdători să oferim sibienilor această minunată şi valoroasă culegere, ne punem nădejdea în Dumnezeu şi sperăm ca această grea perioadă să treacă cât mai repede pentru a ne putea bucura împreună de lansarea cărţii Personalităţi culturale ale Sibiului.

Acest proiect se înscrie în seria proiectelor editoriale realizate de Asociaţia e-Xplorator, alături de lucrările "Personalităţi de referinţă ale Sibiului", "Femei puternice, femei de succes", "Tinerii de elită ai Sibiului".
Eveniment publicat in data de: 08-01-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 35 ori
Website: http://www.facebook.com/Asocia%C8%9Bia-cultural%C4%83-Explorator-Sibiu-2893263564232931
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha