Calendar Evenimente vă recomandă:
LECȚIA - PREMIERĂ 2021 LA NOTTARA
05-03-2021

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță prima premieră a anului, o montare inedită a celebrei piese Lecția de Eugène Ionesco, (traducerea: Vlad Russo și Vlad Zografi), în regia și light-design-ul lui Felix Alexa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
05-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ERA OK ȘI LA 60!
06-03-2021

”Era ok si la 60” e un super spectacol de stand up comedy, un one man show maraton în care Răzvan Vasilescu îmbină texte ale celor mai importanți autori contemporani de comedie cu fragmente emoționante din viața sa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DOCUMENTARĂ REGELE FERDINAND ȘI REFORMELE MARII UNIRI
06-03-2021

În perioada 28 ianuarie – 7 martie 2021, Muzeul Național Cotroceni aduce în fața publicului vizitator expoziția foto-documentară Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA MOGOȘOAIA
07-03-2021

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită să vizitați Expoziția de Artă Contemporană deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc și în galeria Foișor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IDENTITĂȚI FRAGILE ÎN MUZEE
08-03-2021

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România - Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei) - https://www.identitatifragile.com/...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DRAMATURGIE PENTRU ADOLESCENȚI - NEW DRAMA
12-03-2021

Teatrul EXCELSIOR îi provoacă din nou pe adolescenți să își descopere și să își exerseze talentul de dramaturgi. Până pe 15 mai a.c., tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASSIX FESTIVAL VA AVEA LOC LA IAȘI ÎN MARTIE 2021
14-03-2021

Cea de-a doua ediţie a Classix Festival va avea loc la Iaşi, în perioada 14 - 18 martie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CARIERE 2021 PRIVEȘTE ÎNAINTE
18-03-2021

De la locuri de muncă la sfaturi pentru construirea unei cariere de succes, webinarii, sesiuni de dezvoltare profesională și interviuri de angajare, toate oportunitățile vor fi disponibile vizitatorilor la Târgul de Cariere în perioada 18 martie-23 aprilie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL TEHNOLOGIEI LA Bucharest Tech Week
18-05-2021

BUCUREȘTI - INIMA TEHNOLOGIEI este conceptul care își propune să reunească, prin interacțiuni profesionale și personale, dar și prin networking facilitat și încurajat de platforma MyConnector, toți pasionații de inovație și tehnologie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
ECONOMIE ȘI VIRTUTE

Pentru a descrie evoluția economiei mondiale din ultimele decenii s-a folosit adeseori metafora alergătorului aflat pe o bandă automată de jogging care funcționează în sens invers direcției de deplasare a omului.
DIFERENȚA DINTRE UN POLIȚAI ȘI UN MĂGAR...


Doi studenți mergeau pe stradă.
La un moment dat unul îl întreabă pe celălalt:
– Stii care e diferența dintre un polițai și un măgar?
– Nu! răspunde al doilea.
In spatele lor la un metru stătea un polițai care a auzit și s-a repezit spre primul student înfigând mâna în gulerul lui:
– Care mă, care!? Zi, că te sparg! ...

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
PROIECTE DE DEZVOLTARE EDILITARĂ LA USV
Data: 23-02-2021 Ora: 09:00
Locatia: Suceava
Modificarea paradigmei educaţionale şi centrarea educaţiei pe student implică noi abordări ale procesului de instruire, restructurarea şi dimensionarea spaţiilor de învăţământ şi cercetare la cerinţele moderne de formare a unei resurse umane înalt calificate şi la nevoile studenţilor.
   
Urmărind transformarea sa într-un pol de dezvoltare a comunităţii locale, într-un nucleu de cercetare avansată şi de formare a unor specialişti competitivi pe piaţa muncii, USV încearcă să transpună în practică mai multe proiecte investiţionale. Cel mai important şi, totodată, mai dificil de realizat (din cauza dimensiunii consistente a infuziei financiare iniţiale) este proiectul Campusului II (Moara). USV a alocat sume importante pentru demararea lucrărilor de amenajare a locaţiei secunde a universităţii, prin iniţierea unui parc dendrologic şi a grădinii botanice. Astfel, în ultimii patru ani, pentru pregătirea terenului, achiziţia şi plantarea a 2260 de arbori şi arbuşti şi a diverselor specii de plante au fost cheltuiţi peste 1 milion de lei. Investiţii majore, de peste 100 milioane de lei, sunt însă necesare pentru amenajarea teritoriului şi asigurarea utilităţilor pentru viitoarele clădiri, printre care se regăseşte şi proiectul cel mai avansat: căminul studenţesc cu 820 de locuri, pentru care Compania Naţională de Investiţii pregăteşte deja Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

În paralel cu dezvoltarea viitoare a Campusului II, USV se orientează şi spre valorificarea spaţiilor disponibile în campusul actual. Un posibil vector de dezvoltare edilitară îl reprezintă extinderea corpului E, în zona învecinată Direcţiei Silvice Suceava, alături de Parcul Universităţii, în perimetrul actualei parcări. Având în vedere îngrijorările exprimate pe marginea potenţialei afectări a spaţiilor verzi, dorim să asigurăm opinia publică că proiectul va fi realizat fără a afecta nici un metru pătrat din spaţiul verde existent în parc. Clădirea urmează să aibă maximum 8 etaje şi va fi construită în consolă, parterul fiind, în proporţie de aproximativ 50%, liber şi destinat circulaţiei pietonale.

Dorim să subliniem faptul că USV are în centrul atenţiei aspectele ce ţin de mediu şi, pe lângă investiţiile semnificative pentru înfiinţarea şi dezvoltarea parcului dendrologic, a direcţionat mai multe milioane de lei şi în remodelarea şi refuncţionalizarea Parcului Universităţii, care are astăzi un aspect european şi este extrem de vizitat de studenţi, cadre didactice, dar, mai ales, de membrii comunităţii sucevene. Prin organizarea şi amenajarea parcului la standarde occidentale, prin întreţinerea lui doar din veniturile proprii, Universitatea a oferit tuturor sucevenilor mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber şi de practicare a unor activităţi sportive, fără să fi existat vreodată intenţia de a limita accesul în zona de parc aflată în administrarea USV doar pentru membrii comunităţii academice.

Reamintim, de asemenea, că în ultimii ani, USV a fost preocupată de creşterea suprafeţelor verzi în zona campusului universitar.
Eveniment publicat in data de: 17-02-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 20 ori
Website: http://www.usv.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha