Calendar Evenimente vă recomandă:
ADRIAN NAIDIN PREZINTĂ ROCKOLINDE LA BUCUREȘTI
10-12-2018

După concertul de jazz românesc, de inspirație folclorică, susținut cu ocazia celebrării Zilei Naționale la Ambasada României la Seoul, violoncelistul Adrian Naidin continuă să se remarce și să își surprindă admiratorii cu proiecte muzicale abordate într-o manieră inedită, plină de inspirație.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VIENNA CLASSIC CHRISTMAS LA SALA PALATULUI
11-12-2018

Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, aduce, pentru al optulea an consecutiv, fascinaţia muzicii autentice vieneze în România. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului pe 11 decembrie 2018 începând cu ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EBEC - European BEST Engineering Competition 2018
13-12-2018

O competiție devenită deja tradiție, EBEC - European BEST Engineering Competition - este locul în care gândirea specifică unui inginer are loc să se desfășoare atât conceptual cât și practic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DON'T LET DADDY KNOW 2018 LA ROMEXPO
15-12-2018

Evenimentul internațional Don't Let Daddy Know ajunge în România, în perioada 15-16 decembrie 2018, la Romexpo (Pavilion B1).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN BĂNICĂ LA SALA PALATULUI
16-12-2018

Continuând tradiția, Ștefan Bănică revine cu o nouă serie a concertelor extraordinare de Crăciun. Evenimentele vor avea loc pe 14, 15, 16 decembrie 2018 la Sala Palatului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
T-DANCE CHRISTMAS SHOWS 2018 – SNOW WHITE
16-12-2018

Magia Crăciunului are loc în pași de dans!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN HRUȘCĂ LA TNB
17-12-2018

Ştefan Hruşcă revine acasă pentru un turneu aniversar, iar pe 17 decembrie 2018 cele mai frumoase colinde vor răsuna la Teatrul Național din București, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
KINGS OF COMEDY LA SALA PALATULUI
20-12-2018

Show-ul de stand-up comedy, "Kings of Comedy" va fi susținut de Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Constantin Diță și Mihai Rait și va avea loc la Sala Palatului pe 20 decembrie 2018, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TOT CE-I ROMÂNESC NU PIERE - CU TUDOR GHEORGHE
21-12-2018

Având în vedere sutele de cereri pentru suplimentarea locurilor, concertul maestrului Tudor Gheorghe din 23 octombrie se va relua si pe 21 decembrie 2018!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REVELION 2019 CU DELIA ȘI PROVINCIALII LA BERĂRIA H DIN BUCUREȘTI
31-12-2018

La trecerea dintre ani, la Berăria H, Delia și Provincialii vor asigura un show demn de noaptea de Revelion.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRÉ RIEU ANUNȚĂ AL TREILEA CONCERT LA CLUJ-NAPOCA PE 6 APRILIE 2019
06-04-2019

Biletele pentru concertul anunțat pentru data de 5 aprilie 2019 s-au epuizat în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare! Artistul a anunțat un al treilea concert la Cluj, pe 6 aprilie!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
preloader
DEȘTEPȚII SUNT STABILIȚI ÎN ROMÂNIA PRECUM SALARIUL MINIM

La jumătatea secolului XIX a avut loc o importantă schimbare de paradigmă. Matematica n-a mai fost privită şi folosită ca mijloc de a face calcule, ci ca o modalitate de înțelegere.
VIESPEA CARE-L SUPĂRĂ PE BULĂ...

Vine Bula la scoala cu o buza umflata. Profesoara il intreaba:
- Ce ai patit, Bula?
- Ei, am fost cu tata la pescuit si mi s-a asezat o viespe pe buza.
- Vaaaai, saracul de tine! Si te-a intepat?
......
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
2018 LA CENTENARUL UNIRII – SCURT BILANȚ (partea I)
Data: 08-01-2018

Avem o sută de ani de când suntem împreună, ca țară modernă, în aproape granițele ei firești. E puțin. Suntem încă tineri. Dar e bine din când în când să ne oprim și să vedem cum stăm: ne-am îndeplinit țintele? Cât de bine? Apoi, e interesant cum sărbătorim cei 100 de ani: ca fiind primii...ultimii?
E dificil să faci o analiză pe 100 de ani, mai ales când lumea însăși a traversat o perioadă foarte tumultoasă în acest centenar. Aș dori doar să suscit interesul celor care vor să investigheze ei înșiși dacă cei 100 de ani de la Marea Unire au reprezentat, per total, o evoluție sau nu…
Cred că analiza ar trebui să includă palierele politic, juridic, economic și societal.
Aspectul politic trebuie privit din cele 2 perspective: extern și intern. Pe partea politicii externe suntem din nou alături de învingători ca la 1918, aparținem lumii democratice, libere și suntem parte din cea mai importantă alianță politico-militară – NATO, respectiv comunitate economică – UE din lumea prezentului. Niciodată în istoria ei România nu a avut o situație mai bună din punct de vedere al garanțiilor de securitate și al sistemului de alianțe și parteneriate economice! Deși am trecut printr-un crunt război al Doilea Mondial după Unire, România a beneficiat de pacea de pe continent 96 de ani din cei 100! Deseori pierdem din vedere acest foarte important aspect! Iar cu vecinii, ne înțelegem bine. Cât despre politica internă, deși Constituția e bună dar perfectibilă, deși avem instituții conforme cu principiile democrației și o cvasi-împărțire a forțelor și atribuțiilor în stat, în ultima vreme puterea aleasă democratic provoacă și vrea să răstoarne tocmai acel stat de drept necesar dezvoltării de lungă durată, în numele intereselor personale meschine și ale unor grupuri care vor să se permanentizeze prin legitimarea corupției. Mai mult, abia acum după moartea Majestății Sale Regele Mihai I, ne punem problema dacă forma de guvernământ republicană e cea optimă pentru noi. Incă ne (re)descoperim trecutul falsificat de comuniști și nu suntem prea siguri de noi, demonstrând gradul de adolescență în care se află încă România ca stat.
Aș dori să stărui o leacă, sau o țâră, ba chiar un pic, asupra calității politicienilor de atunci și de azi… Dacă pe vremea aceea majoritatea aveau studii absolvite fără copy-paste la marile universități din Franța, Germania, Austria, Anglia sau la cele românești, fundamentate pe o educație - din familie - în spiritul moralei-respectului-civilizației, azi mulți politicieni au diploma de la universități de apartament a căror cursuri nici măcar nu le-au frecventat, ”diplome” care sunt doar hârtii în vânt, iar viziunea și iscusința politică a Brătienilor, a lui Maniu, Vaida-Voevod, Goldiș, sau Pan Halippa și Ghibu, e atât de departe de mitocănia, meschinăria și ”patriotismul” majorității politicienilor de azi încât reprezintă o clară involuție a ultimilor 100 de ani! La 1918 Casa Regală a României și politicienii au avut viziune și au dat dovadă de perseverență și tărie de caracter; azi, ”establishment-ul” politic românesc gândește pe termen extrem de scurt, doar egoist, și e măcinat de corupție și impostură.
Din punct de vedere juridic, avem o a treia putere în stat încă independentă care, deși mai are bubele ei, este supusă de un an de zile unor presiuni politice masive în vederea aservirii ei. Practica judiciară este însă neunitară, instanțele dând sentințe sau hotărâri total diferite pe spețe similare, în funcție de regiunile României, cutume sau influențe. Chiar și pe dreptul de proprietate privată, care în unele instanțe e ”mai respectat” decât în altele... Faptul că la 100 de ani de la Unire încă nu avem un sistem cadastral unificat spune multe: deși există Legea 7/1996, adnotată și îmbunătățită, și Legea Lupu nr. 1/2000, mai sunt încă în România multe terenuri nemăsurate, neîntabulate, neatribuite și nerestituite proprietarilor de drept! Or, claritatea și respectarea cu sfințenie a regimului de proprietate privată este cheia dezvoltării economice a unui stat!
...

(continuarea în curând)
Editorial publicat in data de: 08-01-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 924 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles