Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DELIA LA HARD ROCK CAFE
22-06-2018

Delia va susține un concert la Hard Rock Cafe pe 22 iunie 2018 începând cu ora 22:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DREAM FAMILY FESTIVAL LA STADIONUL MUNICIPAL BRAȘOV
22-06-2018

Prima ediție Dream Family Festival va avea loc în perioada 21-24 iunie 2018 la Stadionul Municipal din Brașov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2018 LA PARCUL CENTRAL CLUJ-NAPOCA
23-06-2018

Cea de-a șasea ediție Jazz in the Park se va desfășura în Cluj-Napoca în perioada 21 iunie-2 iulie 2018 în Parcul Central din Cluj, pe Malul Someșului și în săli de concerte.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ALEXANDRA UȘURELU LA ARBORETUMUL SIMERIA
24-06-2018

Alexandra Ușurelu va susține un concert la Arboretumul Simeria pe 24 iunie 2018, începând cu ora 19:00. Artista va fi acompaniată de Petrila Strings Quartet.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
METALHEAD SUMMER PASS LA ARENELE ROMANE
26-06-2018

METALHEAD Summer Pass înseamnă șapte concerte importante ale verii cu un singur abonament cu aproximativ 20% reducere față de prețul de listă. Abonamentul oferă accesul la toate evenimentele înainte de deschiderea porților, indiferent de categorie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DAKINI FESTIVAL 2018 LA CONSTANȚA
27-06-2018

Cea de-a doua ediție a evenimentului Dakini Festival va avea loc în perioada 27 iunie - 1 iulie 2018 pe plaja Tuzla, Constanța.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAÎTRE GIMS LA ARENELE ROMANE
28-06-2018

Maître Gims va concerta pentru prima oară în România pe 28 iunie 2018 la Arenele Romane din București. În deschidere cântă Vescan & Guests, iar la after-party fac iureș până dimineață Olix și Dan Fintescu, adică "Partydul Kiss FM".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCK CAMP 2018 LA SATU MARE
29-06-2018

Prima ediție a festivalului Rock Camp va avea loc în perioada 29 iunie - 1 iulie 2018 la Aeroclubul Satu Mare.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOISE FESTIVAL 2018 LA POIANA BRAȘOV
30-06-2018

Prima ediție NOISE Festival va avea loc pe 30 iunie - 1 iulie 2018 la Poiana Brașov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVAL EL CARRUSO 2018 LA ROMEXPO
01-07-2018

Festivalul de muzică latino, "El Carrusel", va avea loc la Romexpo în perioada 30 iunie - 1 iulie 2018. Capul de afiș este reprezentat de Maluma, cântărețul de origine columbiană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNTOLD FESTIVAL 2018 LA CLUJ ARENA
02-08-2018

Cea de-a patra ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Anunțul a venit de la directorul festivalului, Bogdan Buta, odată cu lansarea unui after-movie al ediției din 2017.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
CINE FACE HOMESCHOOLING NU POATE FI PIONIER

Fiindcă tot se discută acum intens de învăţământul la domiciul (homeschooling) vs cel într-o şcoală, dacă se poate să fie publică, de stat, m-am gândit să vă zic o poveste.
CE PLACE BĂRBAȚILOR...

– Ascultă, ție ce-ți place cel mai mult la o femeie?
– Țâțe mari.
– Nu … vreau să zic pentru o relație serioasă.
– Țâțe foarte mari.
– Voiam să zic cum ar trebui să fie femeia cu care să-ți petreci tot restul vieții.

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
2018 LA CENTENARUL UNIRII – SCURT BILANȚ (partea I)
Data: 08-01-2018

Avem o sută de ani de când suntem împreună, ca țară modernă, în aproape granițele ei firești. E puțin. Suntem încă tineri. Dar e bine din când în când să ne oprim și să vedem cum stăm: ne-am îndeplinit țintele? Cât de bine? Apoi, e interesant cum sărbătorim cei 100 de ani: ca fiind primii...ultimii?
E dificil să faci o analiză pe 100 de ani, mai ales când lumea însăși a traversat o perioadă foarte tumultoasă în acest centenar. Aș dori doar să suscit interesul celor care vor să investigheze ei înșiși dacă cei 100 de ani de la Marea Unire au reprezentat, per total, o evoluție sau nu…
Cred că analiza ar trebui să includă palierele politic, juridic, economic și societal.
Aspectul politic trebuie privit din cele 2 perspective: extern și intern. Pe partea politicii externe suntem din nou alături de învingători ca la 1918, aparținem lumii democratice, libere și suntem parte din cea mai importantă alianță politico-militară – NATO, respectiv comunitate economică – UE din lumea prezentului. Niciodată în istoria ei România nu a avut o situație mai bună din punct de vedere al garanțiilor de securitate și al sistemului de alianțe și parteneriate economice! Deși am trecut printr-un crunt război al Doilea Mondial după Unire, România a beneficiat de pacea de pe continent 96 de ani din cei 100! Deseori pierdem din vedere acest foarte important aspect! Iar cu vecinii, ne înțelegem bine. Cât despre politica internă, deși Constituția e bună dar perfectibilă, deși avem instituții conforme cu principiile democrației și o cvasi-împărțire a forțelor și atribuțiilor în stat, în ultima vreme puterea aleasă democratic provoacă și vrea să răstoarne tocmai acel stat de drept necesar dezvoltării de lungă durată, în numele intereselor personale meschine și ale unor grupuri care vor să se permanentizeze prin legitimarea corupției. Mai mult, abia acum după moartea Majestății Sale Regele Mihai I, ne punem problema dacă forma de guvernământ republicană e cea optimă pentru noi. Incă ne (re)descoperim trecutul falsificat de comuniști și nu suntem prea siguri de noi, demonstrând gradul de adolescență în care se află încă România ca stat.
Aș dori să stărui o leacă, sau o țâră, ba chiar un pic, asupra calității politicienilor de atunci și de azi… Dacă pe vremea aceea majoritatea aveau studii absolvite fără copy-paste la marile universități din Franța, Germania, Austria, Anglia sau la cele românești, fundamentate pe o educație - din familie - în spiritul moralei-respectului-civilizației, azi mulți politicieni au diploma de la universități de apartament a căror cursuri nici măcar nu le-au frecventat, ”diplome” care sunt doar hârtii în vânt, iar viziunea și iscusința politică a Brătienilor, a lui Maniu, Vaida-Voevod, Goldiș, sau Pan Halippa și Ghibu, e atât de departe de mitocănia, meschinăria și ”patriotismul” majorității politicienilor de azi încât reprezintă o clară involuție a ultimilor 100 de ani! La 1918 Casa Regală a României și politicienii au avut viziune și au dat dovadă de perseverență și tărie de caracter; azi, ”establishment-ul” politic românesc gândește pe termen extrem de scurt, doar egoist, și e măcinat de corupție și impostură.
Din punct de vedere juridic, avem o a treia putere în stat încă independentă care, deși mai are bubele ei, este supusă de un an de zile unor presiuni politice masive în vederea aservirii ei. Practica judiciară este însă neunitară, instanțele dând sentințe sau hotărâri total diferite pe spețe similare, în funcție de regiunile României, cutume sau influențe. Chiar și pe dreptul de proprietate privată, care în unele instanțe e ”mai respectat” decât în altele... Faptul că la 100 de ani de la Unire încă nu avem un sistem cadastral unificat spune multe: deși există Legea 7/1996, adnotată și îmbunătățită, și Legea Lupu nr. 1/2000, mai sunt încă în România multe terenuri nemăsurate, neîntabulate, neatribuite și nerestituite proprietarilor de drept! Or, claritatea și respectarea cu sfințenie a regimului de proprietate privată este cheia dezvoltării economice a unui stat!
...

(continuarea în curând)
Editorial publicat in data de: 08-01-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 724 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles