Calendar Evenimente vă recomandă:
COSMOWORLD EXHIBITION 2018 LA BUCUREȘTI
24-03-2018

Un eveniment grandios dedicat sectorului beauty professional&wellness, organizat pe 23-25 martie 2018 la Crystal Palace Ballroom București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SIAB 2018 - SALONUL INTERNAȚIONAL DE AUTOMOBILE BUCUREȘTI
25-03-2018

Romexpo, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) au anunțat lansarea Salonului Internațional de Automobile București SIAB 2018 la centrul expozițional Romexpo.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA MAREA UNIRE. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României
25-03-2018

Muzeul Național Cotroceni, în colaborare cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chișinău, organizează joi, 22 martie 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FRANCOFONIA LA FEMININ – EXPOZIȚIE FOTO
25-03-2018

Francofonia la feminin: 50 de chipuri de femei francofone din Transilvania. 20 martie – 4 aprilie, La Cave – Institutul francez Cluj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL NATIONAL DE DANS PENTRU COPII SI TINERET TRIUMF
26-03-2018

Muzica şi iubirea pentru dans ca artă supremă, numărul de ore de repetiţie, coregrafia, dorinţa de a excela şi de a-şi demonstra talentul propriei persoane, părinţilor şi prietenilor reprezintă destule motive pentru copiii noştri de a fi prezenţi la concursul TRIUMF.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TANDREȚURI PENTRU FEMEI CU CEI PATRU CORIFEI
27-03-2018

După cincisprezece ani de la premieră, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieș și Mircea Vintilă revin cu spectacolul "Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei". Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2018 la Cinema Dacia din Piatra Neamț.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOTBAL ROMÂNIA - SUEDIA MECI AMICAL
27-03-2018

Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova va găzdui partida amicală pe care echipa națională a României o va disputa pe 27 martie 2018 contra reprezentativei Suediei.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCEMASTERS: TOPUL MONDIAL AL DANSULUI SPORTIV LA BUCUREȘTI
31-03-2018

Vârful ierarhiei mondiale de dans sportiv vine la București pentru DanceMasters. Ca în fiecare an, Organizatorii au început din septembrie, pentru ca publicul să aibă, pentru a 15-a ediție, un regal de competiții de dans la secțiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, quick step) și latino.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT LARA FABIAN LA SALA POLIVALENTĂ DIN CLUJ NAPOCA
31-03-2018

Lara Fabian revine în România pentru a susține un concert la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 31 martie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT EXTRAORDINAR DE PAȘTE LA ATENEUL ROMÂN
01-04-2018

Corul Naţional de Cameră "Madrigal – Marin Constantin" va susține un concert cu ocazia Sărbătorilor Pascale la Ateneul Român pe 1 aprilie 2018, începând cu ora 18:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EDVIN MARTON ADUCE „STRADIVARIUS” LA BUCUREȘTI
20-04-2018

Renumitul violonist și compozitor EDVIN MARTON, apreciat pentru stilul său unic de a fuziona muzica clasică cu pop-rock-ul zilelor noastre, va concerta la Sala Palatului din București, pe 20 aprilie, începând cu ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNTOLD FESTIVAL 2018 LA CLUJ ARENA
02-08-2018

Cea de-a patra ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Anunțul a venit de la directorul festivalului, Bogdan Buta, odată cu lansarea unui after-movie al ediției din 2017.

   
preloader
CARADA ȘTIA, TEODOROVICI ACUM AFLĂ

Pentru cine se face că nu a auzit o spun din nou. Sărbătorile creștine sunt utilizate pentru tunuri fiscale.
MIRCEA - CEL MAI BĂTRÂN

Două blonde stăteau la o masă într–un bar... la o masa alăturată era un moș cu o barbă albă.

Stau ele ce stau și una dintre blonde zice:
– Fato!! Ăla e Mircea cel Bătrân!!
– Du–te tu!! Ești proastă! Ăla e mort de 100 de ani!!!

Mai trece un timp... și intră un tip în bar care strigă către bătrânelul de la masă:
– Mircea!!! Bătrâne, ce mai faci? Nu te–am mai văzut de 100 de ani!!!
...
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
2018 LA CENTENARUL UNIRII – SCURT BILANȚ (partea I)
Data: 08-01-2018

Avem o sută de ani de când suntem împreună, ca țară modernă, în aproape granițele ei firești. E puțin. Suntem încă tineri. Dar e bine din când în când să ne oprim și să vedem cum stăm: ne-am îndeplinit țintele? Cât de bine? Apoi, e interesant cum sărbătorim cei 100 de ani: ca fiind primii...ultimii?
E dificil să faci o analiză pe 100 de ani, mai ales când lumea însăși a traversat o perioadă foarte tumultoasă în acest centenar. Aș dori doar să suscit interesul celor care vor să investigheze ei înșiși dacă cei 100 de ani de la Marea Unire au reprezentat, per total, o evoluție sau nu…
Cred că analiza ar trebui să includă palierele politic, juridic, economic și societal.
Aspectul politic trebuie privit din cele 2 perspective: extern și intern. Pe partea politicii externe suntem din nou alături de învingători ca la 1918, aparținem lumii democratice, libere și suntem parte din cea mai importantă alianță politico-militară – NATO, respectiv comunitate economică – UE din lumea prezentului. Niciodată în istoria ei România nu a avut o situație mai bună din punct de vedere al garanțiilor de securitate și al sistemului de alianțe și parteneriate economice! Deși am trecut printr-un crunt război al Doilea Mondial după Unire, România a beneficiat de pacea de pe continent 96 de ani din cei 100! Deseori pierdem din vedere acest foarte important aspect! Iar cu vecinii, ne înțelegem bine. Cât despre politica internă, deși Constituția e bună dar perfectibilă, deși avem instituții conforme cu principiile democrației și o cvasi-împărțire a forțelor și atribuțiilor în stat, în ultima vreme puterea aleasă democratic provoacă și vrea să răstoarne tocmai acel stat de drept necesar dezvoltării de lungă durată, în numele intereselor personale meschine și ale unor grupuri care vor să se permanentizeze prin legitimarea corupției. Mai mult, abia acum după moartea Majestății Sale Regele Mihai I, ne punem problema dacă forma de guvernământ republicană e cea optimă pentru noi. Incă ne (re)descoperim trecutul falsificat de comuniști și nu suntem prea siguri de noi, demonstrând gradul de adolescență în care se află încă România ca stat.
Aș dori să stărui o leacă, sau o țâră, ba chiar un pic, asupra calității politicienilor de atunci și de azi… Dacă pe vremea aceea majoritatea aveau studii absolvite fără copy-paste la marile universități din Franța, Germania, Austria, Anglia sau la cele românești, fundamentate pe o educație - din familie - în spiritul moralei-respectului-civilizației, azi mulți politicieni au diploma de la universități de apartament a căror cursuri nici măcar nu le-au frecventat, ”diplome” care sunt doar hârtii în vânt, iar viziunea și iscusința politică a Brătienilor, a lui Maniu, Vaida-Voevod, Goldiș, sau Pan Halippa și Ghibu, e atât de departe de mitocănia, meschinăria și ”patriotismul” majorității politicienilor de azi încât reprezintă o clară involuție a ultimilor 100 de ani! La 1918 Casa Regală a României și politicienii au avut viziune și au dat dovadă de perseverență și tărie de caracter; azi, ”establishment-ul” politic românesc gândește pe termen extrem de scurt, doar egoist, și e măcinat de corupție și impostură.
Din punct de vedere juridic, avem o a treia putere în stat încă independentă care, deși mai are bubele ei, este supusă de un an de zile unor presiuni politice masive în vederea aservirii ei. Practica judiciară este însă neunitară, instanțele dând sentințe sau hotărâri total diferite pe spețe similare, în funcție de regiunile României, cutume sau influențe. Chiar și pe dreptul de proprietate privată, care în unele instanțe e ”mai respectat” decât în altele... Faptul că la 100 de ani de la Unire încă nu avem un sistem cadastral unificat spune multe: deși există Legea 7/1996, adnotată și îmbunătățită, și Legea Lupu nr. 1/2000, mai sunt încă în România multe terenuri nemăsurate, neîntabulate, neatribuite și nerestituite proprietarilor de drept! Or, claritatea și respectarea cu sfințenie a regimului de proprietate privată este cheia dezvoltării economice a unui stat!
...

(continuarea în curând)
Editorial publicat in data de: 08-01-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 589 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA - SP