Calendar Evenimente vă recomandă:
SMILEY - TURNEU NAȚIONAL LA ARAD
20-11-2019

Smiley dă startul celui mai mare turneu: @ Smiley-Omul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
21-11-2019

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GOODWINE EDIȚIA 24 LA ROMEXPO
22-11-2019

GoodWine Ediția 24 - Campanie Late Bird! Biletele din campania Early Bird au zburat deja! Dar mai ai o șansă; până la 31octombrie mai poți beneficia încă de reduceri consistente la GoodWine Ediția 24 în perioada Late Bird.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCREATOR, TÂRGUL ARTIZANILOR ȘI DESIGNERILOR DIN TRANSILVANIA
23-11-2019

RoCreator - Târgul artizanilor și designerilor din Transilvania va avea loc în 23 - 24 noiembrie, la Urania Palace, strada Horea, nr.4 .

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CRĂCIUN CLUJ-NAPOCA
25-11-2019

În perioada 22 noiembrie - 31 decembrie, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VOLTAJ CA LA 20 DE ANI
27-11-2019

Voltaj aniversează 20 de ani de muzică, energie și concerte pe scena Sălii Polivalente pe 27 noiembrie, la ora 19:30, în cadrul show-ului, "Ca la 20 de ani".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IT DANSA - BARCELONA la Întâlnirile JTI 2019
28-11-2019

De 20 de ani, Întâlnirile JTI aduc în România companii de dans celebre pe care altfel publicul din țara noastră ar fi putut să le vadă doar pe marile scene ale lumii, precum și spectacole prezentate în premieră la București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VINURI FRANŢUZEŞTI – ATELIER CU DEGUSTARE
30-11-2019

De ce iubim vinurile franţuzeşti?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRA ADUCE TRADIȚIONAL LA CLUJ DE 1 DECEMBRIE
01-12-2019

Andra aduce “Tradițional”, cel mai așteptat spectacol din România, la Cluj chiar de Ziua Națională.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CRĂIASA ZĂPEZII LA PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR
08-12-2019

Spectacolul "Crăiasa Zăpezii" va avea loc la Palatul Național al Copiilor pe 8 decembrie 2019, de la ora 11:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS ÎN 7 ORAȘE
18-12-2019

Sărbătorile de iarnă vor fi celebrate pe ritmul muzicii clasice în șapte orașe din România, cu ocazia turneului național aniversar ”VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS”, susținut de unii dintre cei mai iubiți muzicieni austrieci, membrii orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGICAL SPANISH NIGHT - CONCERT DE ANUL NOU
07-01-2020

Magical Spanish Night, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, ediţia a VII-a, va avea loc în 7 ianuarie, ora 19:00, la Sala Radio.

   
preloader
ROUBINI PROFEȚEȘTE CRIZE PENTRU CĂ SUNT TOATE LA FEL

Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom, care a susținut foarte de curând o prelegere în România, și-a câștigat reputația după ce a anticipat cu destulă exactitate, în 2005, criza financiară urmată de recesiune economică mondială declanșată în 2007 ca urmare a dezumflării "balonului" ...
SOȚIA, LA TRIBUNAL

Soția defunctului este audiată la tribunal.
Judecătorul o întreabă:
- Totuși, de ce v-ați omorît soțul după 30 de ani de căsnicie?
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE LA CINE LUĂM TAXELE CELE MAI MARI?
Data: 05-11-2019

Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?
Revin cu o idee simplă, oare la cât se plasează inflația parcărilor în București? Dacă era maximum 2,5 lei/oră în urmă cu un cincimal și acum e 5, 6 sau 10 lei? Oare în intervalul acesta de timp veniturile au avansat cu 100%, 200%, 400%?

Și în ce măsura legislația locală începe să contravină celei naționale, care e ghidată de prevederea constituțională că România e un stat social? De ce pun această întrebare, fiindcă cei care vor achita taxa de poluare sunt cei mai săraci bucureșteni. Ei sunt aceia care nu-și permit să meargă decât cu mașini non-euro, Euro 1 sau Euro 2. Bogații utilizează mașini mari, „de statut”, care la zecile de mii de euro cât costă se înscriu perfect în grupa netaxată. Așadar se pune întrebarea dacă de la săraci nu luăm bani pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?

Iar "Ideile" bucureștene și cele de tip Radu Mazăre pot fi preluate și de alte administrații locale și pot duce legislația în altă direcția decât cea trasată de cadrul național, în condițiile în care România nu e republică federală, ci stat național unitar.

Dacă și alte muncipalitati românești vor adopta modele similare de a elimina poluarea, ne vom trezi că trecem printr-un oraș, pe care suntem nevoiți să-l traversăm, fiindcă nu are centură, e slab semnalizat și ne putem rătăci ușor prin el, și odată acest lucru produs nu știm pe ce "broască" legislativă călcăm.

Apropo de broaşte, Primăria are în studiu o plată „franceză” în valoare de 130 milioane de euro, care ar fi exact cât s-ar aduna din acciza locală impusă. Problema e că plata se face o singură dată şi acciza rămâne. Şi ar mai fi şi o nedumerire legată de faptul că dacă tot se iau de la capăt o grămadă de procese, din varii motive, de ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi cu cel legat de respectiva plată, ci se preferă să se achite banii? Asta cu precizarea că ceea ce spun nu este teoria conspiraţie, ci o analiză „pe surse”, cum văd eu că se poartă la tv.

Editorial publicat in data de: 05-11-2019
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 278 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei