Calendar Evenimente vă recomandă:
ALEXANDRA UȘURELU LA SALA PATRIA BRAȘOV
06-12-2019

Alexandra Ușurelu va susține un concert la Sala Patria din Brașov pe 6 decembrie 2019, de la ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE SĂRBĂTORI LIDL
07-12-2019

De sărbători, febra cumpărăturilor ne cuprinde pe toți și ne dorim să avem suficient timp pentru cumpărat cadouri și pregătit masa de Crăciun. Dacă rămâi fără provizii, trebuie să afli ce supermarketuri sunt deschise de sărbători.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE SĂRBĂTORI AUCHAN
07-12-2019

Program Auchan Crăciun 2019. În perioada sărbătorilor de iarnă, magazinele Auchan vor fi deschise în anumite intervale, în funcţie de locaţie şi vor funcţiona după un program special.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE SĂRBĂTORI CARREFOUR
08-12-2019

De sărbători, febra cumpărăturilor ne cuprinde pe toți și ne dorim să avem suficient timp pentru cumpărat cadouri și pregătit masa de Crăciun. Dacă rămâi fără provizii, trebuie să afli ce supermarketuri sunt deschise de sărbători.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FENOMENUL PITEȘTI - 70 DE ANI MAI TÂRZIU
10-12-2019

Finalul anului 2019 marchează trecerea a 70 de ani de la debutul Fenomenului Pitești - cea mai violentă acțiune a regimului comunist împotriva studenților anticomuniști din România.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOL EXTRAORDINAR FLORIN PIERSIC
14-12-2019

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori români, revine pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS ÎN 7 ORAȘE
18-12-2019

Sărbătorile de iarnă vor fi celebrate pe ritmul muzicii clasice în șapte orașe din România, cu ocazia turneului național aniversar ”VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS”, susținut de unii dintre cei mai iubiți muzicieni austrieci, membrii orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VIENNA CLASSIC CHRISTMAS 2019 LA SALA PALATULUI
20-12-2019

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al unsprezecelea an consecutiv în România, spectacolul "Vienna Classic Christmas". Evenimentul va avea loc la Sala Palatului pe 20 decembrie 2019, începând cu ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TUDOR GHEORGHE - DEGEABA 30 LA SALA PALATULUI
22-12-2019

După doi ani de pauză, Tudor Gheorghe revine în fața publicului cu evenimentul "Degeaba 30". Concertul va avea loc la Sala Palatului pe 21 și 22 decembrie 2019, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ȘTEFAN HRUȘCĂ - CONCERT EXTRAORDINAR DE COLINDE LA TNB
23-12-2019

Pe 23 decembrie 2019, Ștefan Hrușcă revine la Teatrul Național din București cu îndrăgitul concert de colinde. Artistul va fi acompaniat de mezzosoprana Ruxandra Donose.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGICAL SPANISH NIGHT - CONCERT DE ANUL NOU
07-01-2020

Magical Spanish Night, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, ediţia a VII-a, va avea loc în 7 ianuarie, ora 19:00, la Sala Radio.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
REINSTAURAREA MONARHIEI - NU AJUTĂ NICI MATEMATICIENII, NICI ISTORICII

Casa Regală a avut tăria de caracter de a interveni pe o speță pe care și-a asumat-o ca urmare a rolului jucat în istorie și anume repatrierea Tezaurului - a aurului românesc - din Rusia, trimis acolo în condiții de război.
VORBE CALDE, DE SĂRBĂTORI...

Stând ei așa și cugetând, Ion îi reproșează Mariei:
- Tu Mărie, așa de ziua mea, tu vrei să-mi spui și mie o vorbă mai caldă...?...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ROUBINI PROFEȚEȘTE CRIZE PENTRU CĂ SUNT TOATE LA FEL
Data: 18-11-2019

Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom, care a susținut foarte de curând o prelegere în România, și-a câștigat reputația după ce a anticipat cu destulă exactitate, în 2005, criza financiară urmată de recesiune economică mondială declanșată în 2007 ca urmare a dezumflării "balonului" ...
...pieței imobiliare americane, alimentată anterior de expansiunea creditelor ipotecare subprime.

Ulterior, a continuat să emită analize confirmate în bună măsură de realitate cu privire mai ales la evoluțiile negative ale economiei mondiale.

Face asta din el un "profet" în sens propriu? Evident că nu. Roubini a sesizat de fapt foarte bine patternul ciclurilor de boom și bust ale economiei globale, iar restul este statistică, probabilistică și un pic de noroc.

Problema cu Roubini este că e un analist, dar și un susținător al mainstreamului, al status quo-ului, al repetării la nesfârșit a ciclului de creștere și contracție. Devreme ce matricea de declanșare a crizelor, constând în acumulare de malinvestiții din cauza ieftinirii artificiale și înșelătoare a banilor, se menține, cu cât dispui de mai multe date istorice, cu atât poți ghici mai cu acuratețe perioada de declanșare a celei care urmează să vină.

Iar dacă ai devenit atât de competent la acest joc, aproape că se poate spune, cu o glumă cinică, că ai tot interesul ca ciclul să nu se oprească niciodată.

Asta pentru că, de mulți ani, pare că Roubini propune ca soluții de ieșire din crize sau de prevenire a acestora exact genul de politici care le declanșează. Și care se reduc, în esență, la o combinație de relaxare a politicii monetare cu stimulente fiscale. Cele două fiind, evident, în strânsă interdependență. Pe scurt, riscul de explozie a bulelor trebuie prevenit nu înlăturând cauzele de substanță care provoacă bulele, ci reumflându-le.

Mai mult chiar, când a fost acum la București, Roubini a spus că există și un aspect pozitiv al acumulării riscurilor geopolitice precum războiul comercial SUA - China, Brexitul și tensiunile cu Iranul. Și anume acela că temerile și incertitudinile investitorilor, cauzate de aceste evoluții, au obligat marile bănci centrale ale lumii să își reia măsurile de relaxare a politicilor monetare, de reducere a dobânzilor și de amplificare a operațiunilor de relaxare cantitativă, prin cumpărare de obligațiuni.

Poate că, într-adevăr, cui pe cui se scoate. Dar în economie e mai bine să te lași de-a binelea de excese.

O ultimă precizare este aceea că Roubini 2019 e diferit de Roubini 2005, fiind mult mai precaut în declarații și predicții, ceea ce creează impresia că își administrează cu mare atenție aura de Dr. Doom.
Editorial publicat in data de: 18-11-2019
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 171 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA - SP