Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NEVERSEA 2020, IN 2 - 5 IULIE
02-07-2020

Festivalul Neversea, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 2 - 5 iulie, anunță organizatorii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROADTRIP TO TRANSFĂGĂRĂȘAN BMW E30
11-07-2020

Bmw e30 RoadTrip Transfăgărășan va desfășura în data de 11-12 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
MAȘINI MARI, DE STATUT. CARE STATUT?

Bianchi, Cube, Merida, Giant, Scott, Brompton, sau chiar Peugeot, Harley-Davidson şi KTM. Cu sau fără componente Shimano. Tot mai multă lume circulă cu bicicleta prin Bucureşti. Ceea ce nu-i un lucru rău.
ÎMPĂRȚEALA CORECTĂ!

Un tanăr împreuna cu tatăl său erau într-un magazin, cand ajung la un raft cu prezervative.
– Ce sunt astea, tată?
– Prezervative, fiule.
– Şi de ce sunt în pachete de cate 1, 3 şi 12?
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BĂNCILE VOR SĂ CONVINGĂ PRIN DREPTUL LA BANKING
Data: 10-02-2020

Băncile din România lansează în premieră campania de informare și conștientizare # DreptulLaBanking, prin care își propun să îmbunătățească dialogul cu publicul larg.
Coordonate de ARB (Asociația Română a Băncilor), băncile din România au lansat campania prin care vor să dezvolte încrederea reciprocă între oameni şi sistemul bancar, esenţială pentru creşterea bunăstării individuale, cât şi pentru dezvoltarea economiei României, într-o țară în care nivelul încrederii între cetațeni, între cetățeni și companii/bănci și între stat și cetățeni este la niveluri foarte scăzute. Adăugați aici nivelul foarte redus al educației financiare și aveți o imagine mai clară a problemelor cu care se confruntă atât companiile private, cât mai ales băncile, unde este necesară o foarte corectă înțelegere a rolurilor și a posibilităților de colaborare. Instituțiile financiare deschid astfel o conversație necesară bănci - societate, care să acopere toate aspectele despre ceea ce reprezintă băncile și ce înseamnă activitatea bancară.

# DreptulLaBanking începe de la nevoi personale precum achiziția unei locuințe, plata bunurilor cumpărate, economisire, dar înseamnă și dreptul la investiții într-o agricultură modernă și performantă, în infrastructură, în educație sau în sănătate. Analogia cu un drept reprezintă o invitație adresată tuturor românilor să cunoască mai bine ce posibilități și oportunități au în relația cu băncile cu care aleg să lucreze și să aibă un acces mai bun la regulile care guvernează industria.

Prin intermediul campaniei instituțiile de credit își doresc ca bankingul să fie adus la un alt nivel, să pornească și mai mult de la oameni, care sunt invitați să-și spună părerea, și împreună să creeze bunăstare. Practic, asemeni unui proces de coaching, băncile vor să scoată la iveală un potențial ne-exeploatat încă, noi posibilități de business cerând părerea clienților, având în vedere că pe de o parte BNR le-a întors băncilor, de curând, circa 600 de milioane de euro reducând rezervele minime obligatorii la 6% – așadar ele dispun acum de mai mulți bani pentru creditare, iar pe de altă parte pentru accesarea unui potențial suplimentar de bancarizare e nevoie ca și clienții să știe ce vor, cum pot să-și finanțeze diferite proiecte.

Prin această campanie, băncile din România s-au unit în efortul de a-i susține mai bine pe românii care își încredințează resursele băncilor, în prezent fiind peste 15 milioane de deponenți cu depozite în total de peste 222 de miliarde de lei. Astfel, băncile se angajează să aducă sistemul financiar-bancar mai aproape de oameni, reducând diferenţa dintre oamenii care au dreptul la banking şi cei care îl utilizează efectiv.

Studiile au demonstrat că există o corelație atât între educația financiară a oamenilor și prosperitatea acestora, cât și între gradul de bancarizare sporit și evoluția pozitivă a economiei. In România intermedierea financiară este cea mai redusă din UE, doar 27% din PIB, în condițiile în care și Bulgaria are peste 50%. Având în vedere că băncile reprezintă managementul transportului sanguin din economie, o intermediere financiară scăzută înseamnă sub-utilizarea resurselor, adică eficiență și eficacitate scăzute ale unui capital oricum insuficient....

Pentru a crește intermedierea financiară este necesară o stabilitate legislativă, eliminând degringolada și atacurile politicianiste asupra sistemului financiar, o creștere a productivității munci prin digitalizare, o capitalizare sporită a IMM-urilor din România și o creștere a ponderii investițiilor în PIB. In plus, având în vedere contribuția redusă a pieței de capital în economie, speranțele în creșterea bancarizării în România sunt și mai îndreptățite pentru a avea investiții profitabile și sporite. Așadar, cunoașterea lumii financiare pentru utilizarea instrumentelor sale înseamnă bunăstare. E în interesul tuturor: bănci, clienți și stat.

Nu în ultimul rând, clienții înșiși, persoane fizice și juridice, trebuie să fie atenți, să pună întrebările necesare și să-și creioneze pentru finanțare obiective specifice, măsurabile, posibil de atins și determinate în timp.
Editorial publicat in data de: 10-02-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 384 ori
Website: http://www.dreptullabanking.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA Berarilor