Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI - primăvara 2020
21-02-2020

Dacă ești un călător pasionat și organizat și vrei să ai parte de sejururi relaxante și inedite, te așteptăm la ediția de primăvară a TÂRGULUI DE TURISM AL ROMÂNIEI care va avea loc între 20 și 23 februarie la ROMEXPO.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL ROMHOTEL EDIȚIA PRIMĂVARA 2020
21-02-2020

Știi că în perioada 20 – 23 februarie, în Centrul Expozițional ROMEXPO, are loc cea mai importantă întâlnire a specialiștilor din industria ospitalității?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O ISTORIE GENETICĂ INCOMPLETĂ A ROMÂNILOR
25-02-2020

A cincea conferință din cadrul festivalului „Despre lumea în care trăim” este susținută de Mihai Netea marți, 25 februarie, ora 19:00, cu tema „O istorie genetică (incompletă) a românilor. Ce ne învață studiile genetice despre istoria Europei de Sud-Est”, urmată de un dialog cu Corina Negrea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BALUL OPEREI 2020 LA CLUJ
29-02-2020

Balul Operei, devenit prin tradiția celor 26 de ediții eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de Operă, o clasică invitație la vals.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FROZEN REGATUL ÎNGHEȚAT
29-02-2020

Theater du Soleil Entertainment și echipa musicalului “Frozen Regatul Înghețat”, vă invită să luați parte la un spectacol magic, cu personaje îndrăgite și cunoscute, atât de cei mici cât și de cei mari.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOL DE TEATRU DE 1 MARTIE
01-03-2020

Primăvara are sărbătoarea ei, pe 1 Martie, iar povestea ei și a mărțișorului- simbol al speranței, norocului, reprezentări desprinse din tradițiile românești, autentice, nu puteau fi exprimate în mod plenar decât prin teatru, într-un spectacol de excepție, cu mult umor și sensibilitate.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PAPA ROACH ȘI HOLLYWOOD UNDEAD LA ARENELE ROMANE
03-03-2020

Papa Roach și Hollywood Undead vor cânta la Arenele Romane din București (cort încălzit) pe 3 martie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEU COMPACT - TRUPA DIN VIS
07-03-2020

Trupa Compact pornește într-un turneu național - "Trupa din vis", și va susține un concert la Cinema "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu pe 7 martie 2020, de la ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BONEY M LA SALA PALATULUI
08-03-2020

Boney M susține pe 8 martie 2020 un concert aniversar la Sala Palatului din București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT RICHARD CLAYDERMAN LA IAȘI
11-03-2020

Richard Clayderman revine în România cu un nou concert dedicat Zilei Femeii, "La Belle Epoque". Evenimentul va avea loc la Teatrul Național din Iași pe 11 martie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
Grand Slam Latino ȘI Standard LA DANCEMASTERS 2020
27-03-2020

Unic și uriaș în peisajul artistic și sportiv al României, DanceMasters face Bucureștiul Capitala dansului sportiv mondial la Sala Polivalentă din București între 27 și 29 martie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
ROBOȚII AR TREBUI SĂ ȘI VOTEZE DACĂ VREM TAXE DE LA EI

Am scris de curând un articol de opinie în care remarcam că roboții băncilor îți spun direct pe nume, spre deosebire de operatorii umani, ce se adresează cu domnule/doamnă, ceea ce arată că roboții n-au maniere. Le lipsesc cei 7 ani de acasă.
PRIMUL SALT CU PARAȘUTA


La aterizare instructorul îl întreabă pe tânărul care făcuse primul salt cu parașuta:
- Ei, cum te-ai simtit în timpul primului salt?...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BĂNCILE VOR SĂ CONVINGĂ PRIN DREPTUL LA BANKING
Data: 10-02-2020

Băncile din România lansează în premieră campania de informare și conștientizare # DreptulLaBanking, prin care își propun să îmbunătățească dialogul cu publicul larg.
Coordonate de ARB (Asociația Română a Băncilor), băncile din România au lansat campania prin care vor să dezvolte încrederea reciprocă între oameni şi sistemul bancar, esenţială pentru creşterea bunăstării individuale, cât şi pentru dezvoltarea economiei României, într-o țară în care nivelul încrederii între cetațeni, între cetățeni și companii/bănci și între stat și cetățeni este la niveluri foarte scăzute. Adăugați aici nivelul foarte redus al educației financiare și aveți o imagine mai clară a problemelor cu care se confruntă atât companiile private, cât mai ales băncile, unde este necesară o foarte corectă înțelegere a rolurilor și a posibilităților de colaborare. Instituțiile financiare deschid astfel o conversație necesară bănci - societate, care să acopere toate aspectele despre ceea ce reprezintă băncile și ce înseamnă activitatea bancară.

# DreptulLaBanking începe de la nevoi personale precum achiziția unei locuințe, plata bunurilor cumpărate, economisire, dar înseamnă și dreptul la investiții într-o agricultură modernă și performantă, în infrastructură, în educație sau în sănătate. Analogia cu un drept reprezintă o invitație adresată tuturor românilor să cunoască mai bine ce posibilități și oportunități au în relația cu băncile cu care aleg să lucreze și să aibă un acces mai bun la regulile care guvernează industria.

Prin intermediul campaniei instituțiile de credit își doresc ca bankingul să fie adus la un alt nivel, să pornească și mai mult de la oameni, care sunt invitați să-și spună părerea, și împreună să creeze bunăstare. Practic, asemeni unui proces de coaching, băncile vor să scoată la iveală un potențial ne-exeploatat încă, noi posibilități de business cerând părerea clienților, având în vedere că pe de o parte BNR le-a întors băncilor, de curând, circa 600 de milioane de euro reducând rezervele minime obligatorii la 6% – așadar ele dispun acum de mai mulți bani pentru creditare, iar pe de altă parte pentru accesarea unui potențial suplimentar de bancarizare e nevoie ca și clienții să știe ce vor, cum pot să-și finanțeze diferite proiecte.

Prin această campanie, băncile din România s-au unit în efortul de a-i susține mai bine pe românii care își încredințează resursele băncilor, în prezent fiind peste 15 milioane de deponenți cu depozite în total de peste 222 de miliarde de lei. Astfel, băncile se angajează să aducă sistemul financiar-bancar mai aproape de oameni, reducând diferenţa dintre oamenii care au dreptul la banking şi cei care îl utilizează efectiv.

Studiile au demonstrat că există o corelație atât între educația financiară a oamenilor și prosperitatea acestora, cât și între gradul de bancarizare sporit și evoluția pozitivă a economiei. In România intermedierea financiară este cea mai redusă din UE, doar 27% din PIB, în condițiile în care și Bulgaria are peste 50%. Având în vedere că băncile reprezintă managementul transportului sanguin din economie, o intermediere financiară scăzută înseamnă sub-utilizarea resurselor, adică eficiență și eficacitate scăzute ale unui capital oricum insuficient....

Pentru a crește intermedierea financiară este necesară o stabilitate legislativă, eliminând degringolada și atacurile politicianiste asupra sistemului financiar, o creștere a productivității munci prin digitalizare, o capitalizare sporită a IMM-urilor din România și o creștere a ponderii investițiilor în PIB. In plus, având în vedere contribuția redusă a pieței de capital în economie, speranțele în creșterea bancarizării în România sunt și mai îndreptățite pentru a avea investiții profitabile și sporite. Așadar, cunoașterea lumii financiare pentru utilizarea instrumentelor sale înseamnă bunăstare. E în interesul tuturor: bănci, clienți și stat.

Nu în ultimul rând, clienții înșiși, persoane fizice și juridice, trebuie să fie atenți, să pună întrebările necesare și să-și creioneze pentru finanțare obiective specifice, măsurabile, posibil de atins și determinate în timp.
Editorial publicat in data de: 10-02-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 145 ori
Website: http://www.dreptullabanking.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate