Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE CE S-AU LĂSAT ROMÂNII DE CÂINI ȘI DE CITIT?
Data: 02-03-2020

Dobermann, Airedale Terrier, Setter, Dog german, Schnauzer uriaș, Basett Hound, Cocker, Teckel.
Sunt câini de rasă pe care nu prea îi mai vezi prin parcuri și care cu siguranță vor dispărea "ca specie" până când va avea loc cumva vreun reviriment, adică dacă va mai reveni vreodată, brusc, interesul pentru lumea cu dinți ascuțiți și păr sârmos sau lins.

Un prieten mi-a zis că așa e politic corect, să dispară elita canină și să rămână doar metișii/maidanezii, eu cred însă că nu doar țara s-a dezindustrializat și cureaua s-a strâns, ceea ce se numește keynesianisto-monetarist controlul cererii agregate, ci că românii au renunțat economic și la câinii lor, în special cei de talie mare, iar cei care au continuat să mai aibă, i-au ales pe cei de talie mică, precum bichon-ul, nici măcar Fox Terrier-ul.

Sigur asta cu precizarea că ceea ce pare o constantă dinainte de Loviluție sunt pensionarele cu pechinezi, cele care se uită urât când le zici: “Vai ce Rottweiler frumos aveți, câți ani are, să vă trăiască, arată foarte bine...” Pechinezii par în spiritul vremurilor, țin loc de pisici, fără a putea fi însă bătuți de acestea, precum Chihuahua.

Ca să rezum, înainte vreme, când societatea era stabilă, românii citeau și aveau câini. Acum nici nu mai lecturează și nici animale de companie nu-și mai permit să țină, deși au și librării și magazine specializate pentru câini, pisici, porcușori de Guineea, canari și pești.

Dar pentru că tot am pomenit de rezistența la citit îmi amintesc de un reportaj pe care l-am auzit la radio mai demult în care se spunea că aceia care vor să-și cumpere biblioteci n-o mai pot face decât pe comandă. Nu mai există o cerere constantă pentru mobila cu rafturi destinată păstrării cărților și de aceea fabricanții nu mai riscă să o realizeze, ca să nu rămână cu ea nevândută.

Da, dar dacă nu se mai citesc cărți și nu se mai achiziționează biblioteci poate că ar fi necesar să apară o piesă de mobilier în care să-ți pui iPhone-ul și kindle-ul.

Aceasta-i mai mică, dar îți lasă mai mult spațiu în casă. Îți permite să le replici snobilor că ai cărți deși n-ai bibliotecă, fiindcă le ții pe suport magnetic, și le poți și da să le vadă. În plus, e neverificabil dacă le-ai citit sau nu. La cărți se poate vedea că le-a răsfoit, pe când eReader-ul plin cu eBook-uri e făcut să-l poți arăta.

Așadar e depășit momentul când îți asortai cotoarele cărților din bibliotecă cu covorul persan de pe jos, câinele și carpeta de pe perete. Gadget-urile îți permit să arăți că poți accesa orice carte vrei. Chiar dacă nu există garanția că dacă ai posibilitatea o și faci. Cum e la cărțile clasice, la care îți poți da seama dacă a manifestat cineva vreun interes, fie numai să le smulgă o pagină pentru a confecționa un avion de hârtie ori un coif de zugrav.

Cam la acest nivel se situează provocările zilelor noastre, când cei care au aplicații îi critică pe cei care n-au pus în viața lor mâna pe o carte. Deși ei au doar posibilitatea de a le accesa.

Extrapolând chestiunea în domeniul canin, așa cum există cărți fără a mai fi necesare biblioteci, la fel poți să ai doar holograma zglobie a câinelui fără să-i simți și mirosul, cam cum se vede focul la televizoarele șemineu. Singura problemă care intervine la cărți, dar și la criptomonede și patrupedele cu blană e că uneori mai cade curentul.
Editorial publicat in data de: 02-03-2020
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 355 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles