Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ORGANIZAREA ȘI RESPECTAREA REGULILOR TREC CORONAVIRUSUL – PANICA SAU DELĂSAREA, NU!
Data: 09-03-2020

Fără să vrea, românii sunt chemați să dea un test extrem de important, cel al bunei organizări și a respectării regulilor, pentru a depăși epidemia de Coronavirus. La capătul opus, ispita delăsării românești ”merge și așa…”, a individualismului prost înțeles sau a panicii roade constant…
Autoritățile române centrale au intervenit hotărât în combaterea epidemiei de Coronavirus, atât pe 8 cât și pe 9 martie, restricționând activitățile publice și private pentru grupuri mai mari de 1000 de persoane în toată țara, invitând și autoritățile locale să limiteze evenimentele cu mai puțini participanți, oprind toate zborurile din și înspre Italia, China, Coreea de Sud și Iran, dar și traficul fluvial, maritim, feroviar și rutier pentru cei care provin din țările cu un grad de contaminare ridicat. Practic, ne îndreptăm spre măsuri de tip carantină generalizată pe care le-au luat și alte țări și care sunt extrem de necesare pentru limitarea efectelor Coronavirus.

Actualmente avem 17 cazuri de îmbolnăviri, din care 5 s-au vindecat. Zero cazuri mortale. 27 de persoane sunt în carantină instituționalizată și 12798 de persoane în izolare la domiciliu. Lucrurile s-ar putea schimba însă și este probabil să avem mult mai multe cazuri, printre care și unele mortale.

In lume, situația a fost calificată de Organizatia Mondială a Sănătății pe data 9 martie ca ”risc foarte real de pandemie, având în vedere extinderea virusului”. Până pe data de 8 martie 2020 în lume erau 105828 persoane contaminate (din aceștia 8082 în UE), 3584 decedați (250 în UE) și 60693 de vindecați (700 în UE).

In România ne putem aștepta și la alte decizii de restricționare a libertăților cu care ne-am obișnuit deja în capitalism și în UE și la care nu vrem să renunțăm. Se poate ajunge până la limitarea drepturilor de liberă circulație ale fiecăruia dintre noi, sau a dreptului de proprietate! Unele universități și-au închis deja porțile pentru 3 săptămâni, grădinițele și școlile au fost închise de Guvern între 11 și 22 martie. Orice comitet de criză am avea trebuie să aibă o abordare graduală de la puțin spre maxim, fără a scăpa lucrurile de sub control nici în sensul delăsării, dar nici al panicii generalizate. Așa e normal să fie: reducerea activităților se va face gradual până la o posibilă carantină general aplicată în teren cu forțe de ordine și cu mai multe interdicții. Insă cel mai important este să înțelegem că trebuie să respectăm măsurile autorităților. Buna organizare, calmul și disciplina sunt capitale. Pentru că o facem în primul rând pentru noi, pentru că e vorba despre viața noastră și a celor de lângă noi, despre răspunderea pe care o purtăm, mai ales dacă venim din zone contaminate sau am avut contacte cu persoane contaminate! Așadar, aici nu e loc de atitudini puerile gen ”nu stau acasă, că am eu treburi mai importante!„ sau ”eu sigur nu mă îmbolnăvesc, că sunt urmaș al dacilor liberi și mănânc lăptișor de matcă dintotdeauna…”. Judecata matură și responsabilitatea fiecăruia dintre noi sunt obligatorii pentru a trece mai ușor peste criza Coronavirus. Este un test al maturității moderne bazat pe înțelegerea faptului că interesul individual se subsumează celui civic, general, în aceste situații limită și clar determinate.

In domeniul economic, această ”lebădă neagră” COVID19 va lăsa urme grave, pe care le vom putea contabiliza abia la finele anului. Gândiți-vă ce înseamnă pierderile companiilor private mici care trebuie să-și trimită oamenii acasă, iar natura business-ului nu permite munca de acasă, dar și ale celor medii și mari în care șomajul forțat pentru 800 sau 7000 de angajați ai aceleiași firme duce sigur la pierderi masive, poate chiar falimente!

Așadar, în primul rând Guvernul și autoritățile centrale, de la care se așteaptă măsurile optime, sunt puse în fața unui test de încredere uriaș, la finalul căruia fie vom avea o încredere sporită în instituțiile statului - și asta spre binele tuturor, fie vom adânci și mai mult starea de neîncredere generalizată din societatea românească, iar aici nu câștigă absolut nimeni … cel puțin din interiorul țării…
Editorial publicat in data de: 09-03-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 403 ori
Website: http://www.mai.gov.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei