Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
AU FOST CHEMAȚI RUȘII ÎN 1989? DE CE SĂ FI FOST? ERAU DEJA AICI!
Data: 30-03-2020

Misterele Revoluției ne urmăresc la trei decenii de la momentul producerii ei, chiar și după ce fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, a declarat că a fost mai mult o Loviluție: “o lovitură militară de stat reușită parțial”.


Sigur că una dintre enigmele ce continuă să rămână pe lista de “nedeslusite” este dacă au fost sau nu chemați rușii pe 23 decembrie 1989.

Dar întrebarea este: De ce să fi fost chemați rușii? Rușii erau deja aici și dețineau principalele pârghii în stat.

Alexandru Bârlădeanu conducea Senatul. El a lucrat în anii ’40 la Institutul de Cercetări Economice de la Moscova și a fost membru CC al PMR pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Ion Iliescu, trimis de Ana Pauker să studieze ingineria la Moscova și apoi numit prim-secretar CC al UTC, a devenit Președintele României.

Generalul Militaru, absolvent al Academiei Militare “Frunze” din URSS și trecut în rezervă în 1978 după ce a fost desconspirat ca spion GRU, era în fruntea Armatei.

Generalul Caraman, ce a organizat celebra rețea care a sustras documente din Cartierul General al NATO în anii ‘60 și care a fost decorat de KGB, a primit șefia SIE.

Generalul Vasile Ionel, cel care a absolvit Academia Militară de Artilerie și Rachete a URSS și a fost trecut și el în rezervă de Ceaușescu după povestea cu Dosarul agenților GRU în România "Corbii", a fost reactivat în 1989 ca șef al Marelui Stat Major și apoi a fost numit șef al administrației prezidențiale.

Așadar, ce nevoie aveau rușii să între aici, cu trupe, și să consume inutil resurse?

Mai ales ca tratatul de prietenie cu Uniunea Sovietica incheiat imediat dupa Revolutie stipula ca nu ne putem alia cu altii fara acordul lor.

Noroc ca s-a destramat la timp URSS. Dar era sa se intample cam la fel cu tratatul cu Rusia, cand Evgheni Primakov s-a deplasat la Bucuresti, insa Iliescu n-a avut curajul sa faca pasul decisiv ca urmare a presiunilor dinainte de alegeri.

Iar faptul ca “modelul” rusesc a ghidat indeaproape Romania si n-a fost nevoie de o prezenta “la vedere” aici se observa si pe partea economica.

Nu ne-am vandut tara occidentalilor, exact asa cum a procedat si Moscova, dupa care ne-am creat capitalistii cu ajutorul programului de privatizare in masa.

Exact prin intermediul cuponiadei si-au “produs” si rusii oligarhii. Iar dupa ce i-au pus in pozitii-cheie au dat voie si la ceva-ceva investitii straine sa intre, dar care au jucat dupa regulile oligarhilor.

Nu vi se pare ca seamana pana la confuzie cele doua “scheme”? La ei capitalistii s-au numit Deripaska si Usmanov, la noi Patriciu si Vantu...

Revenind la confuzia dintre Revolutie si Lovilutie de la inceput, trebui mentionat ca nu doar momentul initial a fost militar, ci si ce a urmat. Minerii care au “dezmembrat” fenomenul Piata Universitatii au fost cazati in unitati militare si tot acolo au fost dusi protestatarii culesi de pe strada.

Golaniada a aratat, printre altele, ca poporul roman are o repulsie nativa fata de rusi, si ca rusofila a fost doar atitudinea conducatorilor care au preluat tara in 1989.

In anii 2000, cei care au luat puterea - prin prisma bogatiei acumulate – nu s-au mai raportat la Moscova, ci la Paris. Asa ne-am intors cu fata dinspre Rusia spre Uniunea Europeana, cu mentiunea ca fara sprijinul marelui prieten si promotor Jacques Chirac acest fapt n-ar fi fost posibil.
Editorial publicat in data de: 30-03-2020
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 298 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA Dalles