Calendar Evenimente vă recomandă:
FORBES REINVENT SUMMIT
30-06-2020

FORBES ROMÂNIA reia evenimentele offline, aducând pe aceeași scenă ZECE STARURI ale business-ului din România în cadrul reINVENT Summit, marți, 30 iunie 2020, ora 09.00, pe terasa Operei Comice pentru Copii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ASTRA MULTICULTURAL 2020
08-07-2020

Muzeul ASTRA (re)repune în valoare patrimoniul cultural multietnic din România!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UBB: PESTE 8500 DE LOCURI BUGETATE LA LICENȚĂ ȘI MASTER
09-07-2020

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru licență.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROADTRIP TO TRANSFĂGĂRĂȘAN BMW E30
11-07-2020

Bmw e30 RoadTrip Transfăgărășan va desfășura în data de 11-12 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET DELIVERY SIBIU 2020 - RE-SOLUȚII
12-07-2020

Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus în mintea fiecăruia dintre noi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ADMITERE 2020 UMFST TÂRGU-MUREȘ
13-07-2020

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri sunt oferite candidaților.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EUROPAFEST 2020
16-07-2020

jmEvents, producător de evenimente muzicale internaționale anunță organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OBSERVAȚII ASTRONOMICE PRIN TELESCOP
25-07-2020

Vrei să vezi Luna în detaliu?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF REVINE ÎNTRE 31 IULIE ȘI 9 AUGUST!
31-07-2020

Vești bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DAVID GARRETT – UNLIMITED LIVE
23-10-2020

”Unlimited Love” este programat, la Cluj-Napoca, în data de 23 octombrie 2020.

   
preloader
JAF CU MÂNĂ ARMATĂ

Uitându-ne la deficitul bugetar din măști și mănuşi se va vedea că cel mai scump kilometru de autostradă - 60 de milioane de euro - este ieftin față de ceea ce se profilează.
LEGĂTURA E LA ... SIMERIA

– Câte picioare are măgarul?
– Patru, domnule profesor.
– Şi cum se numeşte?
– Patruped.
– Tu câte mâini ai?
– Două.
– Şi cum te numeşti?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
MAȘINI MARI, DE STATUT. CARE STATUT?
Data: 01-06-2020

Bianchi, Cube, Merida, Giant, Scott, Brompton, sau chiar Peugeot, Harley-Davidson şi KTM. Cu sau fără componente Shimano. Tot mai multă lume circulă cu bicicleta prin Bucureşti. Ceea ce nu-i un lucru rău.

La Amsterdam sau Copenhaga politicienii şi oamenii de afaceri utilizează frecvent acest mijloc de locomoţie. Dar nu şi cei din România. Pentru că spaţiile lăsate de maşinile mici, ce au fost înlocuite cu bicicletele, se ocupă cu maşini mari, de statut, care la momentul apariţiei lor se numeau “de teren”.

Acestea sunt expresia potenţei financiare a unor posesori de automobile 4 X 4 care ar vrea s-o inducă şi pe cea intelectuală. Dar în ciuda proliferării autovehiculelor cu gabarit mare, care se doresc a fi exponentele unor indivizi cu putere financiară şi intelectuală, observăm că această forţă nu se materializează în niciun fel din punctul de vedere al expertizei politice şi economice.

Aşadar, putem considera reperele din momentul de faţă ca fiind reale sau induse? Iar dacă nu-s reale, în ce măsură pot ele să genereze credibilitate? Rezultatele obţinute până acum converg către această dilemă. Ierarhizarea societăţii nu ţine cont de valoare, ba chiar promovează non-valoarea şi atunci nu se poate bucura de încredere. Şi poate că nu ne-am fi dat atât de bine seama, noroc că se vede clar în trafic.

În fine, preşedintele ceh Vaclav Klaus obişnuia să spună: Cu cât este mai săracă societatea, cu atât mai brutal se va comporta față de natură, cu cât este mai bogată, cu atât e valabilă tendința inversă. Iată motivul pentru care românii îşi cumpără maşini vechi. Şi mai mult decât atât, din cauza sărăciei emigrează.

Din păcate, a lipsit foarte puţin să circule pe artele bucureştene doar maşini „de statut”, pe motiv de poluare. Adică la fel ca în Evul Mediu când baronii erau recunoscuţi după hainele lor şi acum erau gata gata să obţină privilegiul de a nu fi deranjaţi de hârburi pe şosele, oferit exact ca atunci, independent de calităţile, talentele, caracterul sau morala lor.

Da, numai că între timp a izbucnit pandemia şi ca prin farmec se produce fenomenul invers, prinţesele se transformă în cenuşărese şi caleştile în dovleci. Companiile auto îşi aveau setate liniile pe maşini mari, de statut, dar oamenii au fost reformataţi la égalité, fraternité, fără liberté şi nici măcar automobile mici nu se mai gândesc să cumpere.

Dar pentru că tot am dat-o pe franţuzisme, oare Renault se pregăteşte din nou de naţionalizare, ca pe vremea preşedintelui socialist Francois Mitterrand („ l'ami-de-l'assassin”)? Situaţia e foarte clară, ai primit finanţare, cedezi acţiuni pentru bani publici, accepţi naţionalizarea. Numai că aici apare un inconvenient, naţionalizezi, dar poţi să administrezi ceea ce ai luat? Experienţa Renault arată că după naţionalizare a venit invariabil reprivatizarea, tocmai fiindcă statul s-a dovedit a fi cel mai prost administrator.
Editorial publicat in data de: 01-06-2020
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 277 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles