Calendar Evenimente vă recomandă:
LECȚIA - PREMIERĂ 2021 LA NOTTARA
05-03-2021

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță prima premieră a anului, o montare inedită a celebrei piese Lecția de Eugène Ionesco, (traducerea: Vlad Russo și Vlad Zografi), în regia și light-design-ul lui Felix Alexa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
05-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ERA OK ȘI LA 60!
06-03-2021

”Era ok si la 60” e un super spectacol de stand up comedy, un one man show maraton în care Răzvan Vasilescu îmbină texte ale celor mai importanți autori contemporani de comedie cu fragmente emoționante din viața sa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DOCUMENTARĂ REGELE FERDINAND ȘI REFORMELE MARII UNIRI
06-03-2021

În perioada 28 ianuarie – 7 martie 2021, Muzeul Național Cotroceni aduce în fața publicului vizitator expoziția foto-documentară Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA MOGOȘOAIA
07-03-2021

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită să vizitați Expoziția de Artă Contemporană deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc și în galeria Foișor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IDENTITĂȚI FRAGILE ÎN MUZEE
08-03-2021

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România - Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei) - https://www.identitatifragile.com/...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DRAMATURGIE PENTRU ADOLESCENȚI - NEW DRAMA
12-03-2021

Teatrul EXCELSIOR îi provoacă din nou pe adolescenți să își descopere și să își exerseze talentul de dramaturgi. Până pe 15 mai a.c., tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASSIX FESTIVAL VA AVEA LOC LA IAȘI ÎN MARTIE 2021
14-03-2021

Cea de-a doua ediţie a Classix Festival va avea loc la Iaşi, în perioada 14 - 18 martie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CARIERE 2021 PRIVEȘTE ÎNAINTE
18-03-2021

De la locuri de muncă la sfaturi pentru construirea unei cariere de succes, webinarii, sesiuni de dezvoltare profesională și interviuri de angajare, toate oportunitățile vor fi disponibile vizitatorilor la Târgul de Cariere în perioada 18 martie-23 aprilie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL TEHNOLOGIEI LA Bucharest Tech Week
18-05-2021

BUCUREȘTI - INIMA TEHNOLOGIEI este conceptul care își propune să reunească, prin interacțiuni profesionale și personale, dar și prin networking facilitat și încurajat de platforma MyConnector, toți pasionații de inovație și tehnologie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
ECONOMIE ȘI VIRTUTE

Pentru a descrie evoluția economiei mondiale din ultimele decenii s-a folosit adeseori metafora alergătorului aflat pe o bandă automată de jogging care funcționează în sens invers direcției de deplasare a omului.
DIFERENȚA DINTRE UN POLIȚAI ȘI UN MĂGAR...


Doi studenți mergeau pe stradă.
La un moment dat unul îl întreabă pe celălalt:
– Stii care e diferența dintre un polițai și un măgar?
– Nu! răspunde al doilea.
In spatele lor la un metru stătea un polițai care a auzit și s-a repezit spre primul student înfigând mâna în gulerul lui:
– Care mă, care!? Zi, că te sparg! ...

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: NECESITATEA UNOR NEURO-DREPTURI? (partea a II-a)
Data: 25-01-2021

Legat de tema cine poate face rău cui prin control sau lipsa acestuia, răspunsul oferit de un alt grup de cercetători este întruchipat de paradigma necesității formulării unor ”neuro-drepturi”, care să se adauge Declarației Universale a Drepturilor Omului.
Cu atât mai mult cu cât Declarația nu a mai fost revizuită de la apariția ei în 1948. Un grup de neurologi din SUA propun instituirea acestor ”neuro-drepturi fundamentale” cu scopul de a proteja oamenii de folosirea malefică a evoluțiilor tehnologice din domeniu.

De curând, tehnologia a generat și nevoia de a reglementa folosirea acesteia în relația cu omul. “Este pentru prima dată în istorie când oamenii pot avea acces la conținutul minții altor oameni. Trebuie să ne gândim foarte atent la modul în care vom aduce acest lucru în societate”, a spus Rafael Yuste, profesor de neuroștiințe la Universitatea Columbia din New York, fondator al grupurilor BRAIN Initiative și NEURORIGHTS Initiative, format din oameni de știință și specialiști în etică, care propune astfel de standarde. “Dacă poți înregistra activitatea creierului și chiar înlocui neuronii, poți, în principiu, să citești mintea oamenilor. Nu este science fiction. Facem asta cu succes pe animalele de laborator”, a spus Yuste în timpul unui panel online la Web Summit, o conferință tehnologică global desfășurată în Decembrie 2020. Nevoia de neuro-drepturi va crește pe măsură ce evoluțiile tehnologice devin tot mai populare și mai comercializate, a completat el.

O serie de tehnologii au generat până acum aplicații în medicină, așa cum ar fi interfețele creier-computer (vezi de exemplu ”Deep Brain Simulation” pentru detalii) care ajută pacienții să deplaseze membrele protetice sau să comunice după o leziune cerebrală. ”Dar aceste neurotehnologii vor fi disponibile din ce în ce mai mult în afara contextului medical”, a precizat John Krakauer, profesor de neurologie la Universitatea Johns Hopkins din Maryland, în cadrul aceleiași conferințe.

Reuters notează că Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat proceduri de stimulare profundă a creierului – implantarea de electrozi în creier – pentru a trata o serie de tulburări, de la boala Parkinson la epilepsie. Unele companii private vând însă dispozitive și mai performante, care pot fi purtate pentru a monitoriza activitatea creierului, susținând că sunt capabile să urmărească stările de spirit și emoțiile oamenilor/pacienților! Odată ce poți face această interpretare a datelor, poți să le folosești și pentru a incita sau controla anumite stări.

Grupul cercetătorilor amintiți spune că este necesară implementarea unui set de “neuro-drepturi fundamentale”, care ar trebui adăugat la Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite, arată un material al agenției Reuters din decembrie 2020.

Potrivit cercetătorilor de la Neurorights Initiative conduși de Prof. Rafael Yuste, cinci drepturi ar proteja creierul împotriva abuzului cauzat de noile tehnologii – dreptul la identitate (i), dreptul la liber arbitru (ii), dreptul la confidențialitate mentală (iii), dreptul la acces egal la tehnologiile dezvoltate pentru îmbunătățirea creierului (iv) și dreptul la protecție împotriva prejudecății algoritmice (v).

Detalierea acestor drepturi și fundamentarea lor, în editorialul următor...
(va urma)

Editorial publicat in data de: 25-01-2021
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 230 ori
 
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha