Calendar Evenimente vă recomandă:
MATEIAȘ GÂSCARUL - A DOUA PREMIERĂ
11-06-2021

Teatrul Țăndărică aduce în atenția publicului a doua premieră „Mateiaș gâscarul”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FUSION ARTS, PROMOVAREA BRANDULUI ÎNTR-UN EVENIMENT INEDIT
11-06-2021

In perioada 11 – 13 iunie transformam Palatul Noblesse intr-un hotspot al experientelor artistice, dar si a celor mai creative activari de brand.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEDxCLUJ 2021 - TOGETHER
12-06-2021

Împreună vine de la toți pentru unul și unul pentru toți. Împreună vine de la momentul acela în care ne dăm seama că doar așa putem muta munții din loc.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TROOPER LA ARENELE ROMANE
12-06-2021

Pe 12 iunie, Trooper va urca pe scena Arenelor Romane cu un concert special, ce marchează 25 de ani de la înființarea formației.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PE 12 IUNIE NOAPTEA MUZEELOR ÎNCONJOARĂ ROMÂNIA
12-06-2021

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PUSEU DE IUBIRE - PREMIERĂ LA TEATRUL ODEON
13-06-2021

În cadrul programului Seri de poezie Odeon vă invităm sâmbătă, 12 și duminică, 13 iunie, ora 19:30, în Sala Studio, la primele reprezentații ale performance-ului Puseu de iubire.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MOGOȘOAIA CLASICFEST 10
13-06-2021

Cea de-a zecea ediție a Mogoșoaia ClasicFest va avea loc, într-un nou format, în perioada 12 – 13 iunie 2021, făcând parte în prima zi din proiectul “Noaptea muzeelor”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS LA ARENELE ROMANE
16-06-2021

Concertul a fost reprogramat pentru 16 iunie 2021 la Arenele Romane. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2021
18-06-2021

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, va reveni între 18 - 20 iunie 2021 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIHAI MĂRGIGEANU LA BUCUREȘTI
19-06-2021

Pe 19 iunie, de la ora 19:00, platforma vStage.ro găzduiește un concert Mihai Mărgineanu. Ești invitat să asculți piese precum "Mă iubeşte femeile", "Gore din Chitila", "Zariţa" sau "Jana", într-o seară în care distracţia nu are limite.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCANOTHERWORLD #6, ÎN LUNA IUNIE, LA IAȘI
23-06-2021

Cea de-a șasea ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în zona de agrement Ciric din Iași începând de miercuri, 23 iunie, până duminică, 27 iunie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
DESPRE ORIGINEA NOBILĂ A PROLETARIATULUI

Filosofia lui Karl Marx exercită o puternică fascinație asupra spiritelor lipsite de rigoare subliniază jurnalistul englez Paul Johnson. Dar multe dintre zicerile celebre care poartă marca sa nu sunt spuse de el. Karl Schapper a adresat îndemnul “Proletari din toate țările, uniți-vă!”
PALETA LARGĂ DE OPȚIUNI...

Nevasta țipă din bucătărie:
– Vrei să mănânci ceva?
– Ce opțiuni avem?, întreabă soțul.

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
UN BURGHEZ GENTILOM, PE SCENA ATENEULUI ROMÂN
Data: 11-06-2021 Ora: 09:00
Locatia: București
Luni, 31 mai, se pun în vânzare biletele pentru concertul simfonic condus de Gabriel Bebeşelea în 10 şi 11 iunie.
   
Filarmonica "George Enescu" anunţă că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 şi vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de Gabriel Bebeşelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 şi 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecţiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de Moliere şi din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

Încă din 2015, când s-au împlinit 300 de ani de la moartea lui Ludovic al XIV-lea, Gabriel Bebeşelea a depus o muncă asiduă de cercetare a muzicii lui Jean-Baptiste Lully, stăpânul muzical al Curţii Franţei din vremea "Regelui Soare". Dirijorul pune în valoare muzica lui Lully, după o muncă de câţiva ani de cercetare complexă şi de transcriere a manuscriselor, precum şi de selecţie a lucrărilor.

La Filarmonica "George Enescu", muzica Burghezului gentilom va fi oferită iubitorilor de muzică într-o alcătuire unică, realizată de Gabriel Bebeşelea, melomani pe care îi aşteptăm din nou cu bucurie în sala de concert, după ce Ateneul Român şi-a redeschis porţile pentru public. Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporţie de 50%.

Suita orchestrală Burghezul gentilom (în germană, Der Burger als Edelmann) de Richard Strauss a fost interpretată în primă audiţie la Viena, în 1920. Asemenea lui Lully, care a colaborat cu Moliere, Strauss a compus muzica pentru adaptarea făcută de Hugo von Hofmannsthal (libretist al multora dintre operele lui Strauss) după piesa celebră scrisă de Moliere, iar din cele 16 secţiuni muzicale iniţiale, Strauss a extras 9, punând la punct o lucrare instrumentală de sine stătătoare. Dintre acestea, câteva sunt inspirate direct de creaţia lui Lully, în spiritul neoclasic al începutului de secol XX, astfel încât între cele două lucrări există o legătură nu doar conjuncturală, ci şi nemijlocit muzicală.

Joi, 10 şi vineri, 11 iunie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
GABRIEL BEBEŞELEA

Program
Jean-Baptiste Lully - Selecţiuni din muzica la Burghezul gentilom de Moliere
Richard Strauss - Suita Burghezul gentilom

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituţiei.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.
Eveniment publicat in data de: 01-06-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 36 ori
Website: http://www.fge.org.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha