Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIE ANIVERSARĂ LA CASTELUL DIN CAREI
05-12-2021

O nouă expoziție de artă plstică la castelul din Carei.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CARAVAGGIO: CULOAREA ȘI SEDUCȚIA ÎNTUNERICULUI
06-12-2021

Cum intră biografia unui artist în alchimia artei sale? Cum (re)construieşte opera de artă, peste veacuri, imaginea propriului ei creator?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM SCRIU O POVESTE PENTRU COPII?
07-12-2021

Poate că îţi doreşti de multă vreme să scrii poveşti pentru copii. Pare uşor, dar nu tocmai. Poate ai vrut să prelungeşti tărâmul basmelor din copilărie, unde orice e posibil. Poate ţi-ai dorit să scrii pentru copilul tău poveştile pe care le însăilai pe loc, nu demult, ca să-i faci somnul lin...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OBICEIURI SĂNĂTOASE - CALEA SIMPLĂ PRIN CARE SĂ DEVII CUM ÎȚI DOREȘTI
09-12-2021

Ceea ce facem cel mai des ne defineşte personalitatea şi ne apropie, sau nu, de obiectivele noastre. Nu întâmplător un înţelept spunea „Suntem suma obiceiurilor noastre”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGNETICO FOR HR
09-12-2021

Business-Mark organizează pe 9 decembrie conferința de resurse umane MAGNETICO, în regim online.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROMANIAN FOOD AND AGRIBUSINESS CONFERENCE
10-12-2021

Business Mark organizează conferința ”Romanian Food and Agribusiness” pe 10 decembrie, în regim online.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REMIX CONTEMPORARY ART FAIR
11-12-2021

Expoziția Remix Contemporary Art Fair are loc între 9 noiembrie 2021 – 5 ianuarie 2022 la Elite Art Gallery în Piața Națiunile Unite, nr.3-5, bl. B2, parter, București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASSICAL CHRISTMAS MARKET LA OPERA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI
12-12-2021

Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de Programul Național Cantus Mundi anunță organizarea primului Târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă - „Classical Christmas Market”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA PAFTALE CU POVEȘTI LA MOGOȘOAIA
14-12-2021

S-a deschis de curând expoziția „Paftale cu povești” la Parterul Palatului Brâncovenesc, artist Irina Predescu-Rion, curator Doina Mândru.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FORUMUL DREPTUL MUNCI
15-12-2021

Universitatea „Titu Maiorescu” din București – Facultatea de Drept, în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic, organizează, în perioada 14-15 decembrie 2021, Forumul de Dreptul Muncii – ediția I.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CALIFORNIA SUITE - SPECTACOL ÎN PREMIERĂ LA UNTEATRU
20-12-2021

Ce au în comun un bărbat conservator care și-a înșelat soția, o actriță nominalizată la Oscar, profund nefericită în viața personală, și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite? E simplu. Ocupă, pe rând, aceeași cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PUTEREA COMUNICĂRII POZITIVE
11-01-2022

Copleşiţi de informaţii şi date negative, exerciţiul comunicării pozitive are un demonstrat efect constructiv asupra stării de spirit şi a calităţii muncii individuale ori în echipă. Puterea stă în fiecare cuvânt, în frazarea vorbelor, în construcţia mesajului şi apoi în felul livrării mesajului.

   
preloader
ERAM MAI ECHILIBRAȚI ECONOMIC LA 1918 DECÂT ACUM? Partea II

(...Continuare) Creditul minier era o companie petrolieră cu capital naţional. Acesta a sporit de la 10 milioane în 1919 la 630 în 1938, an în care rafina 6% din producţia de ţiţei a Regatului României.
DE LA CARAGIALE CITIRE ...

Bona, într-un moment de sinceritate, către stăpână:
- Vreau să vă spun că domnul a zis că sunt mai drăguță decât dv.
- Nesimțito!
- Și fac și dragoste mai bine decât dvs.
- Asta tot domnul ți-a spus-o?
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
POLITICIENII SUNT MARKETAȚI FIX CA PRODUSELE BANCARE PROASTE
Data: 11-10-2021

Un expert/consultant e o persoană care a făcut toate greșelile posibile într-un domeniu foarte restrâns de activitate, arată o lege a lui Murphy.
Dar eu nu vreau să iau în derâdere rolul consultanților, ci doar să atrag atenția că într-o țară ca România nu prea au cum să aibă rezultate. Și când spun asta nu doresc să merg pe linia că într-o economie lipsită de sofisticare, ca a noastră, interesul nu trece de nivelul de meșter, ci să pun indexul pe categoria de consultanți care încearcă să ajute partidele să câștige alegeri. Ei sunt cei care elaborează concepte de marketing, dar nu unele inofensive, precum cel “cumperi - bine, nu, iarăși bine”, ci dure, cu implicații sociale, propagandă în stare pură.

Da, însă precum în bancul cu femeile care se prefac pentru că ele cred că bărbaților le pasă, starea dominantă în România e cea de neîncredere și atunci sloganurile și tehnicile de manipulare sunt tratate cu indiferență, orice ar transmite.

Ca să detaliez, pentru a fi aleasă formațiunea politică X sau Y e nevoie ca în prealabil românii să se prezinte la vot, abia după ce ajung acolo un consultant își poate face numărul. Dar cei mai mulți nu se deplasează din cauza neîncrederii în clasa politică și atunci poate veni orice expert, recomandat de câștigarea alegerilor de către Trump sau Berlusconi, pentru că la final va încerca să se dezvinovățească că a dat “meditații” unei piețe atipice.

De fapt, nu-i nimic atipic, ci lipsește încrederea, care se încearcă a fi substituită cu șantaj și complicitatea. Atunci când vorbim de încredere discutăm de predictibilitate și consecvență. Acestea se obțin doar ca urmare a promovării valorilor educaționale și a transparenței. Din aceste două valori și consecvență rezultă caracterul.

Dar, apropo de șantaj și complicitate. Din câte se observă, transparența e prima sacrificată, după care dispar din punct de vedere moral și etic valorile educaționale. Iar ca urmare a absenței lor sunt puse în față marketingul și propaganda, care reprezintă cam același lucru, însă aplicate în domenii diferite.

Dacă nu ar fi lipsit educația și transparența societatea nu se putea conduce pe axa marketing-propagandă-șantaj-complicitate. Consecvența e un element comun al încrederii reale și al șantajului/complicității, cu precizarea că la această din urmă secvență lipsește caracterul.

Și sigur că există entități statale, precum SUA, unde încrederea s-a pierdut. Dar spunând asta înseamnă că a existat, nu ca la noi unde, deși se spune că am avea o economie capitalistă, în loc să se concureze mărfurile oferite din abundență pe piață e reprimat consumul, ca să ajungă puținul la toți.
Editorial publicat in data de: 11-10-2021
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 276 ori
 
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei