Calendar Evenimente vă recomandă:
POVESTEA TRUPEI PHOENIX SPUSĂ DE MEMBRI EI - DOCUMENTAR HAR / JAR ÎN CINEMATOGRAFE
31-01-2023

La 60 de ani de la înființare, membrii legendarei trupe Phoenix se reunesc, în premieră, în filmul documentar „Phoenix. Har/Jar” ce va putea fi văzut pe marile ecrane din 20 ianuarie, când toți fanii fenomenului muzical vor descoperi secrete și mărturii emoționante despre membrii formației.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ATELIERUL DE ROBOTICĂ ȘI PROGRAMARE DE LA ANTIPA
02-02-2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi www.ȘcoalaIT.ro vă invită să îi aduceţi pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică şi Programare.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DRAGUL MEU APOLODOR LA TĂPUȘELE
05-02-2023

In sala Iorga a hotelului Caro, teatrul Tăpușele vă așteaptă cu un nou spectacol-atelier, „Dragul meu Apolodor”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ANIVERSAR COMPACT FATA DIN VIS - 40 DE ANI
05-02-2023

Cu multă bucurie și emoție, trupa Compact anunță concertul aniversar ,,Fata din vis”, in luna februarie în București și Iași. În acest an se împlinesc 40 de ani de la lansarea primului album Compact numit ,,Fata din vis”, album ce conține hitul cu același nume!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ATELIER ȘAH LA ANTIPA
06-02-2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să îi înscrieţi pe copiii dumneavoastră la un program educaţional interactiv, în care micuţii vor afla noţiuni introductive despre şah şi îşi vor exersa gândirea logică!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ANIVERSAR COMPACT FATA DIN VIS - 40 DE ANI
11-02-2023

Cu multă bucurie și emoție, trupa Compact anunță concertul aniversar ,,Fata din vis”, in luna februarie în București și Iași. În acest an se împlinesc 40 de ani de la lansarea primului album Compact numit ,,Fata din vis”, album ce conține hitul cu același nume!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOU VERNISAJ LA CAREI
12-02-2023

Vernisajul ”Tabăra Internațională a artiștilor din Hortobágy” are loc între 7-24 februarie la Carei.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA SĂLAJ-FRUMUSEȚE-TRADIȚIE-POVESTE LA CASTELUL CAREI
14-02-2023

Sâmbătă, 4 februarie 2023, de la ora 16, la Castelul Károlyi din Carei, va fi vernisată expoziția de fotografie „Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste”- ediția a V-a 2022.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOLF?
16-02-2023

Binecunoscuta piesă se joacă din nou la Odeon.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLUL O CASĂ DESCHISĂ LA ODEON
18-02-2023

Teatrul Odeon prezintă spectacolul ”O casă deschisă” în regia și traducerea Teodora Petre.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRE RIEU REVINE LA CLUJ ÎN 2023
03-03-2023

Alături de orchestra sa, maestrul André Rieu va urca pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 3 martie 2023, iar concertul grandios va fi cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale anului 2023 din România. Biletele vor fi puse în vânzare marți, 1 noiembrie 2022.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GASTROPAN 2023 LA BRAȘOV
17-03-2023

Cea de-a 14-a editie internațională GastroPan se va desfășura în perioada 17-19 martie 2023 la Brașov.

   
preloader
DE CE NU SUNTEM STABILI ȘI N-AVEM CUM SĂ FIM GENTLEMENI

Modelele cantitative, ca urmare a faptului că sunt eminamente rezultatul unor calcule econometrice, suferă atunci când există un cadru legislativ incert şi impredictibil.
S-O FĂCUT POD ÎN ARDEAL...

Ion mergea el liniștit înspre coopertivă, pe bicicletă, când, ajungând la râu, vede noul pod.
Pune frână și zice:
- Mă... or făcut pod!
Se dă jos de pe bicicletă, o ia la vale pe lângă pod, trece prin apă, urcă malul opus și se uită și din partea cealaltă la pod.
Cum stătea el așa, apare și Gheorghe călare. Când vede podul se oprește brusc și zice mirat:
- Or făcut pod!
Apoi, ia la vale trece prin apă și urcă pe celălal...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE CE UN LIDER ESTE UN CONDUCĂTOR?
Data: 21-11-2022

Legile lui Murphy și Radio Erevan au ca și “content” multe “pilde” cu șefi. E drept că murphologia are unele mai domestice gen: “Dacă-i spui șefului că întârzii la muncă deoarece ai avut o pană de cauciuc, în dimineață următoare chiar o vei face”. 
În timp ce erevanomania e mai mult cu șefi de state și partide, care când întreabă la radio dacă un bărbat poate să aibă mai mult de două, i se răspunde: “În mod normal nu, dar dacă atunci când te apleci în față și te uiți printre picioare și numeri exact patru, să știi că Opoziția a venit puternic din urmă! “

Da, dar ceea ce vreau să analizez nu este în cheia asta, cum te sună șeful mereu când lipsești de la lucru, ci cum se schimbă comportamentul oamenilor care intră în contact direct cu el. Cele cu care interacționează îndeaproape devin repede șefe și se uită “de sus” la muritori. Cei care sunt consultați în plan ideatic și aduc contribuții la prezentări și analize își iau repede o aură de conducător. Dacă liderul comunică ceea ce i-au oferit să prezinte, consideră că pot fi și ei șefi. Ba chiar și personalul care deschide și închide ușile ajunge să le trântească "ca șefu'". Ceea ce le lipsește însă celor care fac pe șefii fără a putea fi este capacitatea de a lua decizii. Deci de a avea expertiza de a lucra cu riscul în așa fel încât să rămână șefi.

Sigur că aici se poate face o paralelă între ceea ce susține Karl Marx, că proletarul primește un salariu care reprezintă bunuri de consum ce pot fi produse în trei zile, dar pentru care el muncește cinci, iar cele două zile constituie profitul patronului sau plusvaloarea. Și ceea ce teoretiza Eugen von Böhm-Bawerk, potrivit căruia antreprenorul are venituri mai mari decât muncitorul pentru că îl degrevează pe acesta din urmă de risc. Iată de ce proletarul nu poate să fie “șef”, chiar dacă, din păcate, optica marxistă, egalitaristă, l-ar îndreptăți. După cum observa Gustave Le Bon, oamenii înzestrați, adevărata elită, cea care ridică ștacheta, e firesc să aibă “alte drepturi”, chiar dacă acest lucru e enervant pentru cugetele pasionate de ideea egalitară.

Sigur că cele spuse până acum se referă la șefii autentici, la conducătorii care au capacitatea de a-și lua riscuri și a lucra cu ele. Nu la persoanele impuse “prin algoritm” în fruntea instituțiilor. Poate că însă exact acest fapt derutează, deoarece atunci când pui în fruntea organizației un om obișnuit, care e propulsat la conducere doar de “încărcătura” politică, atunci toți cei din lanțul birocratic simt că ar putea fi șefi. Iar de aici apar “glumițele” de tip Murphy sau Erevan, cum ar fi întrebarea: „Nu ar trebui desființat spionajul?”, cu răspunsul pe măsură: “În principiu da, dar ce vom face cu mulțimea de șomeri?”

Ca să aflăm ceea ce face un șef adevărat trebuie parcurs Taleb, pentru a fi conștienți că riscul e cea mai înaltă virtute, este asumat de o persoană căreia nu-i tremură mâna pe decizie, pentru a ajunge la zicerea lui Gică Hagi: “Un lider este un conducător, care te face când tu, unde stai tu, tuturor vă e mai bine”. “Regele”, în ciuda exprimării stângace, adevăr grăiește! 
Editorial publicat in data de: 21-11-2022
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 197 ori
 
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei